Gode råd til din hverdag

Tips og tricks til opladning af din bil

Vi vil gerne gøre din hverdag med en elbil så nem som muligt. Derfor har vi samlet en række tips og tricks til opladningen hjemme og ude.

Det er noget andet at være elbilsejer. Ikke kun fordi køreoplevelsen er mere støjsvag og behagelig. Men også fordi du skal vænne dig til en anderledes måde at ”tanke” din bil på.

At lade sin elbil er lidt som at lade sin mobiltelefon. Man lader fuldt op om natten og så ellers ved behov. De fleste elbilsejere lader derfor deres bil, når de alligevel sover eller arbejder og topper det op, fx når de handler eller besøger venner og familie.

Alle biler er forskellige, så følg altid forskrifterne i din bils brugermanual.

1. Lær din bil at kende
Først og fremmest skal du undersøge, hvordan du frigiver ladekablet i din bil. Mange biler låser nemlig kablet fast, så andre ikke kan afbryde opladningen. Nogle biler har en knap til formålet, mens andre frigiver det, når dørene låses op. Hvordan du gør i din bil, kan du læse i manualen.

Du vil også hurtigt opdage, at din kørestil samt vind og vejr har en effekt på rækkevidden af din elbil. På den måde lærer du, hvor ofte du skal lade din bil. Nogle kører meget økonomisk og lader knap så tit, mens andre udnytter elbilens hurtige optræk og lader derfor oftere.

 

2. Lad om natten
De fleste bilmodeller giver dig mulighed for at indstille opladningen til aften- og nattetimerne. Det er der flere fordele ved:

Du undgår, at sikringerne springer. Du kan komme til at overbelaste din boligs strømkapacitet, hvis du lader om aftenen, hvor jeres elforbrug er på sit højeste på grund af fx madlavning og tøjvask.

Når du lader om natten, hjælper du desuden med at aftage noget af den uudnyttede vedvarende energi i elnettet, som vi producerer i Danmark.

 

3. Varm op, før du kører
I mange elbiler kan du undgå besværet med at fjerne frost og dug fra vinduerne, og nyde at kunne sætte dig ind i en dejlig varm bil på de kolde vintermorgener. Fem minutter før afgang sætter du bilen til at varme kabinen op, mens den stadig er tilsluttet ladeboksen. Sådan sparer du på strømmen på batteriet, der ellers ville gå til at varme bilen op, mens du kører. Og du betaler ikke ekstra, da strømmen er en del af dit abonnement hos Clever.

Automatisk tilbagebetaling

Husk at tilmelde dig Betalingsservice

Når du tilmelder dig Betalingsservice, kører dine betalinger helt af sig selv. Og har du abonnement, får du hvert kvartal automatisk tilbagebetalt dit forbrug til opladning af bilen. Så slipper du for besværet og kan bruge tiden på det, der er vigtigt for dig.

1. Læg ladebrikken i bilen
Vi har kunder, der ringer til os, fordi de har glemt at få ladebrikken med og står ved en ladestander uden at kunne låse den op. Du kan undgå problemet ved at lægge din ladebrik i bilen, i stedet for at have den med i nøglebundtet.

 

2. Brug Clevers app
Med Clever-appen i lommen ved du altid, hvor du kan lade din bil, når du er ude. Du kan både finde nærmeste ladepunkt, og se om det er ledigt og klar til dig. Du finder den i Apple App Store og Google Play.

 

3. Vis omtanke
Husk at vise omtanke for andre med elbil, når du lader på det offentlige ladenetværk. Hold kun ved en ladestander, så længe du lader. Når opladningen er færdig, så lad en anden komme til. På den måde hjælper vi hinanden til at komme nemt og hurtigere videre.

 

4. Planlæg ladepauserne
Hvis bilen skal lade undervejs på en længere køretur, så brug pausen på dig selv og dem, du er på tur med. Med en bog i handskerummet og en bold til ungerne i bagagerummet kan I gøre ventetiden til en hyggelig oplevelse for alle.

Husk også, at du ikke altid behøver vente på, at bilen lader fuldt op. Er du fx på vej hjem, kan du nøjes med at lade rækkevidde nok til resten af hjemturen, og så klare den fulde opladning på ladeboksen derhjemme.

Oplev Clevers ladenetværk

Velkommen i Danmarks stærkeste netværk

Som kunde hos Clever er du aldrig langt fra et ladepunkt, der bringer dit batteri tilbage på 100%.

Vores tætte ladenetværk dækker hele Danmark, og der kommer hele tiden flere ladepunkter til.