Clever sørger for en sikker installation

Installationen af Clevers ladeboks indeholder
  • Rådgivning om optimal placering af ladeboksen
  • Installation af kombirelæ som ekstra sikkerhed
  • Ubegrænset kabelføring fra eltavlen til ladeboksen
  • Test af ladeboksen og kombirelæet
  • Oplæring i den daglige brug af ladeboksen
Clevers ladeboks i sort hænger på en gul murstensvæg. Man kan se en cykel og et surfbræt i baggrunden.

Sådan er processen for installation

graf

01

Behovsafklaring

Du modtager et spørgeskema med en håndfuld spørgsmål fra os. Dine svar hjælper os til at vide lidt mere om din installation, og om vi kan lave den uden ekstra ydelser.

illustration af telefon

02

Modtag tilbud

Sammen vil I se nærmere på forholdene hjemme hos dig, og efter besøget sender elektrikeren dig et uforpligtende tilbud, som du kan takke ja eller nej til.

illustration af relæ

03

Installation

Elektrikeren trækker kablet mellem din eltavle og ladeboksen og sætter ladeboksen op.

illustration af ladeboks

04

Sikkerhedstest

Elektrikeren slutter med at teste hele installationen og sikre, at alt er i orden, så du kan lade din bil med det samme.

Illustration af Clevers ladekabel

05

Abonnementet starter

Dit abonnement starter, når ladeboksen eller ladebrikken tages i brug første gang. Tilmelder du dig Betalingsservice, kører tilbagebetalingerne helt automatisk.

Ønsker du at grave selv?

Du kan også selv grave den rende, som kablet skal ligge i. Du kan få ekstra omkostninger i forbindelse med installationen, hvis renden ikke lever op til kravene. Vær opmærksom på, at du selv skal dække renden til umiddelbart efter elektrikerens besøg.

Du skal overholde tre krav, hvis du graver selv.

1. Du skal have udført gravearbejdet, inden elektrikeren kommer for at installere ladeboksen.

2. Renden skal være 35 cm dyb og minimum 15 cm bred i hele rendens længde.

3. Den opgravede jord skal ligge ved siden af renden. Så kan vores elektriker bruge den til at lægge kablet fast og dække dækbåndet over kablet.

Illustration af et hus med en clever boks på facaden. Foran ligger en bunke jord

Vælg selv farven på ladeboksen

Skal den være mørk og elegant, lys og imødekommende eller mere neutral? Du vælger gratis farve i forbindelse med, at vi kontakter dig om installation af ladeboksen til Clever Unlimited eller Clever All-in-One. Tager du ikke stilling til farven, vil du automatisk få en ladeboks i grå.

Alle tre Clever ladebokse i hvid, grå og sort

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg selv installere ladeboksen?

Nej, Clevers elektriker skal stå for installationen af ladeboksen, og som udgangspunkt også for forberedelsen af elinstallationen. Ellers kan vi ikke sikre os, at installationen lever op til vores høje sikkerhedskrav, og at vi kan garantere for den.

Har du en eksisterende installation, der er lavet til og udelukkende har været brugt til en ladeboks, kan vi i nogle tilfælde genbruge installationen.

Hvad kræver det at grave selv?

Der er fire krav, som det er vigtigt, at du overholder:

  1. Grav i god tid Du skal have udført gravearbejdet, inden elektrikeren kommer for at installere ladeboksen.
  2. Grav dybt og bredt nok Den gravede rende skal være minimum 35 cm dyb og minimum 15 cm bred i hele rendens længde.
  3. Læg jorden langs renden Den opgravede jord skal ligge ved siden af renden, så vores elektriker kan bruge den til at lægge kablet fast og dække dækbåndet over kablet til.
  4. Dæk renden til Du skal dække renden helt til, umiddelbart efter vores elektriker er færdig med installationen af ladeboksen.
Hvornår bliver min ladeboks installeret?

Du kan som udgangspunkt forvente, at ladeboksen er installeret i løbet af fem uger fra det tidspunkt, hvor vi har modtaget den endelige ordre.

Det vil sige fem uger fra det tidpunkt, hvor vi har modtaget installationsbestillingen. Har du købt Clever Unlimited igennem en af vores partnere, er det dem, der sender bestillingen til os.

Selve installationsdatoen aftaler du med vores installationspartner, når de ringer dig op et par hverdage efter, vi har modtaget bestillingen.

Hvis din bils leveringsdato ligger længere ude i fremtiden, anbefaler vi, at du planlægger installationen til kort før leveringsdatoen.

Har du bestilt et løst ladekabel, vil elektrikeren have det med ud til dig under installationen af ladeboksen.

Er der ekstra ydelser ved installationen?

9 ud af 10 af vores kunder kan få installeret ladeboksen uden yderligere omkostninger. Der kan dog være forhold hos dig, som gør, at installationen kræver ekstra ydelser. Det kan fx være grave- og stilladsarbejde eller skjult kabelføring.

Kan en eksisterende installation genbruges?

Ja, det kan vi i udgangspunktet godt. 

Først og fremmest har vi som krav, at installationen skal have haft en fungerende ladeboks installeret tidligere.

Hvis dette er tilfældet, og hvis vores elektriker vurderer, at installationen kan genbruges, gives der rabat på installationen. Rabat udløses kun, hvis der tidligere har været en fungerende ladeboks installeret. Rabatten fremgår af prislisten under vilkår og betingelser. Vores elektriker kan som udgangspunkt ikke acceptere en ny installation, selvom den umiddelbart lever op til vores krav. Dette af sikkerhedsmæssige årsager.

Jeg vil gerne have en ekstra ladeboks

Hvis du har plads, kan du kan vælge at få installeret flere ladebokse hjemme.

Prisen for installationen af en ekstra ladeboks er som udgangspunkt 7999 kr., hvis du ikke har brug for ekstra ydelser. Køber du en ny elbil eller plugin-hybrid gennem en af vores partnere, kan du ofte få installationen af ladeboksen med i købet.

Ladeboks på en anden adresse - fx i dit sommerhus

Hvis du har en ladeboks fra Clever i hjemmet, kan du nemt få en ekstra ladeboks, fx i sommerhuset eller hos svigermor. Prisen for installationen af en ekstra ladeboks er som udgangspunkt 7999 kr., hvis du ikke har brug for ekstra ydelser. Herefter koster den kun 124 kr./md. oveni dit nuværende abonnement.

Hvordan fungerer tilbagebetalingen?

Har du en ladeboks fra Clever hjemme, får du tilbagebetalt strømforbruget brugt på opladning efter den gældende tilbagebetalingssats.

Vi kalder det tilbagebetaling, fordi du i første omgang selv betaler for ladeboksens strømforbrug over din elregning.

Så snart en måned er slut, udregner vi et gennemsnit af elprisen i tidsrummet kl. 23-06 i den pågældende måned. Oven i det lægger vi omkostningsposter, afgifter og tariffer, som løbende fastsættes af Energistyrelsen, Energinet og elmarkedet generelt. Det udgør den samlede elpris.

Vi udregner din tilbagebetaling ved at gange dit kWh-forbrug på ladeboksen med månedens tilbagebetalingssats. Tilbagebetalingen får du på næste Betalingsservice fra os.

Har du spørgsmål?

Du finder svar på de oftest stillede spørgsmål i vores FAQ.

Du kan også kontakte kundeservice på telefon +45 82 30 30 30 eller email kundeservice@clever.dk, hvis du har andre spørgsmål eller en god idé.