Bliv klogere på Clevers energitillæg

Her på siden kan du blive klogere på det variable, forbrugsbaserede energitillæg, der er trådt i kraft d. 1. januar 2023.

Med vores beregner kan du se, hvad du skal betale i energitillæg.

Kvinde kigger

Foreløbig energitillægssats for marts

0,107kr./kWh

Sidst opdateret d. 15. marts 2023 kl. 08:00 med tal fra Nord Pool.

Beregn dit energitillæg

Brug beregneren og dit forbrug til at forudsige størrelsen på dit energitillæg. I tvivl om, hvor mange kWh du lader? Du kan du se dit forbrug i Clevers app, hvis du er kunde i Clever.

Hvilken biltype har du?
kr./kWh
Hvor mange procent lader du hjemme?
Clevers kunder med ladeboks lader gennemsnitligt 85% hjemme og 15% ude. Dit forbrug hjemme påvirker din tilbagebetaling fra Clever.
%
Hvad er dit månedlige kWh-forbrug?
Det gennemsnitlige månedlige strømforbrug er 450 kWh for en elbil og 215 kWh for en plugin-hybridbil. 1 kWh svarer ca. til 5 km. Er du Clever-kunde, kan du se dit kWh-forbrug i Clevers app.
kWh/md.
Energitillæg* 48kr.
Abonnement 799kr.
Samlet 847kr.

*(Gns. indkøbspris - 0,89 kr./kWh) x dit kWh-forbrug = Dit energitillæg. Den gennemsnitlige, månedlige indkøbspris (spotpris) på el er inkl. moms, men ekskl. tariffer og afgift. 

Tilbagebetaling

Du betaler for din strøm til dit elselskab og modregnes bilens kWh-forbrug hjemme efter Clevers tilbagebetalingssats.

Har du Clever Power får du ikke tilbagebetaling.

Tilbagebetalingssats
Tilbagebetalingssatsen udregnes månedligt ud fra den gennemsnitlige månedlige elpris mellem kl. 23 og 06, og er inkl. gældende tariffer og elafgift pr. 1. januar.
1,33kr./kWh
Tilbagebetaling -509kr.
Det variable, forbrugsbaserede energitillæg

Energitillægget kort fortalt

Clevers variable, forbrugsbaserede energitillæg er et beløb, der kommer oveni din månedlige abonnementspris, hvis den gennemsnitlige indkøbspris på el for måneden inkl. moms er over 0,89 kr./kWh.

Energitillægget følger indkøbsprisen og dit forbrug. Når indkøbsprisen er under 0,89 kr./kWh i gennemsnit, får du ikke noget energitillæg.

Se videoen, hvor vi forklarer lidt mere om energitillægget, udregningen og baggrunden for det.

Clever forklarer energitillægget

Tidligere energitillægssatser

Februar 2023

Januar 2023

0,128 kr. /kWh

0,097 kr. /kWh

Har du endnu ikke accepteret den nye aftale?

Vores tur slutter sammen 1. april, hvis ikke du accepterer den nye aftale. Her kan du læse mere om aftalen og dine alternativer.

Sådan godkender du den nye aftale

Vi har opdateret vores vilkår og lavet en ny aftale, fordi vi har indført et variabelt, forbrugsbaseret energitillæg. Hvis du vil fortsætte i Clever, skal du godkende den nye aftale inden 1. april. Så fortsætter du, som du plejer. Med Danmarks højeste tilbagebetaling og Danmarks største ladenetværk. Du godkender aftalen ved at klikke på linket i en af de mails, vi har sendt til dig.

Skift til Clever Box

Har du ventet på en Clever-ladeboks uden abonnement, som lader, når strømmen er billig og CO2-aftrykket lavt? Og som samtidig giver rabat på Danmarks største og hurtigst voksende ladenetværk? Nu kan du bytte din ladeløsning til Clever Box for kun 3499 kr. (normalpris 7000 kr.) Det betyder, at du frikøber din ladeboks hjemme og fra 1. marts kører uden opladningsabonnement.

Udregning af energitillæg og tilbagebetalingssats

Hvorfor følger tilbagebetaling og energitillæg ikke samme takst?

Det er vigtigt at understrege, at energitillæg og tilbagebetaling ikke har noget med hinanden at gøre. Du får stadig tilbagebetaling af ladeboksens forbrug fuldstændig som i dag.

Det variable, forbrugsbaserede energitillæg gælder for alle vores abonnementskunder (undtagen Clever Mini), uanset om de har ladeboks eller ej.

Vi har valgt at tage udgangspunkt i den gennemsnitlige indkøbspris, da det er det mest gennemsigtige og lettest at forstå for alle vores kunder.

Du kan læse en grundig gennemgang af regnestykket og energitillæggets grundsats .

Hvorfor udregner I ikke efter den reelle elpris på ladetidspunktet?

Det er der flere grunde til, at vi ikke gør.

Først og fremmest handler det om, at du fortsat skal kunne lade, når du har brug for det, uden at tænke over, hvad elprisen er - især når du lader på vores offentlige ladenetværk.

Når du lader hjemme, kan du stadig opnå gevinst på din tilbagebetaling, hvis du benytter dig af vores intelligente opladning.

Det er desuden kun hos vores Clever Power-kunder, at vi har adgang til husstandens elmåler, så vi kan samkøre opladning og timepriserne og udregne energitillægget på den baggrund. Derfor har vi valgt én løsning for alle kunder, uanset om de lader hjemme, ude og med eller uden Clever Power.

Er de 0,89 kr./kWh den rene, rå elpris, og inkluderer den også elafgift?

De 0,89 kr./kWh er indkøbsprisen (spotprisen) på strøm inkl. moms. Den er ikke inklusiv elafgift eller tariffer, fordi vi vil gøre regnestykket så simpelt som muligt for dig.

Kan det overhovedet betale sig at køre elbil fremfor diesel?

Ja, det kan det godt. FDM udtalte i DR TVAvisen den 18. august, at elprisen skal op på 10 kr., før at det ikke længere kan betale sig at køre elbil.

Så trods rekordhøje energipriser står elbilen økonomisk set stadig stærkt over for benzinbilen, hvis blot du er opmærksom på, hvornår du sætter bilen til opladning hjemme.

Selv med høje elpriser er en variabel elaftale fordelagtig, hvis du ønsker at lade billigst muligt som elbilist.

Derudover er elbilen generelt billigere end fossilbilen, fordi den har et lavere værditab og lavere udgifter til service og reparation. Derudover kan du ofte parkere gratis i større byer, bankerne giver mere fordelagtige lån, og så er ejerafgiften lavere end for benzin- og dieselbilerne.

Abonnementer og Clever Power

Hvad får jeg ud af abonnementet til 799 kr?

Dit Clever-abonnement indeholder ALT, du skal bruge, for at køre i elbil:

  • Leje af ladeboks inklusive service og garanti i hele lejeperioden
  • Opladning på Danmarks største ladenetværk
  • Månedlig tilbagebetaling af ladeboksens forbrug - eller forbruget direkte fratrukket din elregning, hvis du har vores elaftale.
  • Intelligent opladning, der automatisk lader din bil, når strømmen er billigere og CO2-aftrykket lavere.
  • 24/7 dansktalende hjælp til opladning på vores ladenetværk
Hvad med Clever Power?

Clever er nu også et elselskab. Vi leverer strømmen til både din bil og din bolig, så du altid har den nødvendige energi til rådighed - og vi sikrer samtidig, at der kommer mere vedvarende energi til Danmark.

Kombinerer du Clever Power og et Clever-abonnement med vores intelligente ladeboks hjemme, får du flere fordele: Vi trækker nemlig automatisk ladeboksens strømforbrug fra din elregning, så du slipper for tilbagebetaling. Og fordi du benytter dig af intelligent opladning, kvitterer vi endda med en nedsat pris på dit Clever-abonnement. Det kræver blot, at du betaler fuld listepris for dit Clever-abonnement og ikke selv producerer strøm.

Hvorfor går I væk fra flatrate, som er hele grundlaget for jeres abonnement?

Vi tror fortsat på, at vores abonnementer til en fast pris er den rigtige løsning, også i fremtiden, fordi de gør det nemt at vælge elbilen frem for fossilbilen.

Det forbrugsafregnede energitillæg og ensretningen af vilkår og priser er derfor ikke enden på vores abonnementer. Men i en tid, hvor elpriserne har historisk høje udsving og Europa generelt er udfordret på energiforsyningen, må vi alle tage ansvar for at forbruge mindre energi. Det rimer ikke med et flatrate-abonnement.

Derfor har vi indført det variable, forbrugsbaserede energitillæg, men samtidig indbygget en grænse, hvor det frafalder, og vi kan fortsætte med flatrate for alle.

Det, mener vi, er opladning med omtanke - nu og fremover.

Kan jeg beholde mit nuværende abonnement helt indtil april?

Nej, det kan du ikke. Du skal senest acceptere de nye vilkår d. 31. marts, hvis du vil fortsætte med dit Clever-abonnement fra 1. april.

Hvis du ikke accepterer Clevers nye vilkår, vil dit abonnement blive opsagt den 31. marts, og du vil derfra ikke længere være kunde hos Clever.

Accepterer du ikke de nye vilkår inden 30. november i år, vil du få et nyt fast energitillæg fra 1. januar. Energitillægget er 887 kr. pr. måned for plugin-hybridbiler og 1.859 kr. pr. måned for elbiler.

Bliver det ikke uforholdsmæssigt dyrt for network-kunder, når de ikke kan lade på billigere tidspunkter?

I de nye abonnementspriser skelner vi ikke længere prismæssigt imellem, om du har ladeboks hjemme eller ej.

Så fremover bliver dit abonnement lidt dyrere, hvis du har et af vores Network-abonnementer. Det er dog ikke uforholdsmæssigt dyrere.

Den nye pris skyldes bl.a., at vores netværkskunder oftere er nødt til at lade på tidspunkter af døgnet, hvor strømmen ikke er billig. Hvilket er helt naturligt, når man lader på vores offentlige ladenetværk.

Vores kunder med en Clever-ladeboks og intelligent opladning lader omvendt oftere, når strømmen er billigere. Det er grunden til, at vi har ensrettet priserne på de to abonnementstyper fremover.

Berostillelse og opsigelse

Sæt dit abonnement i bero - helt gratis

Vil du ikke betale energitillæg nu, men gerne fortsætte med Clever, når energitillægget frafalder, skal du først acceptere vilkårene og så sætte dit abonnement i bero. Er dit abonnement allerede i bero, skal du blot acceptere vilkårene.

Du kan sætte gratis i bero i al den tid, energitillægget er i kraft - også selvom du er ny kunde.

Når dit abonnement er i bero, laver vi din ladebrik om til Clever Go, så du kan lade på vores ladenetværk og betale efter forbrug. Hvis du har en Clever-ladeboks hjemme, kan du frit bruge den og fortsat lade intelligent under berostillelsen. Du betaler bare selv for strømmen og får ikke tilbagebetaling fra Clever.

Sæt i bero

Jeg vil gerne forblive i bero, skal jeg alligevel acceptere den nye aftale?

Ja. Den nye aftale ændrer ikke ved din berostillelse, og accepterer du den, fortsætter du som kunde hos Clever, og du kan fortsat have dit abonnement i bero, så længe energitillægget er i kraft.

Jeg har sat mit abonnement i bero. Hvad sker der, hvis jeg accepterer de nye vilkår?

Din berostillelse fortsætter, når du accepterer den nye aftale. Og du kan fortsat være i bero, så længe energitillægget er i kraft.

Hvis jeg ikke vil godkende den nye aftale, hvem betaler for nedtagning af ladeboksen?

Hvis du ikke godkender den nye aftale, bliver dit abonnement opsagt af Clever pr. 1. april. Ladeboksen er Clevers ejendom, så vi sørger for at nedtage den uden beregning.

Hvis du selv opsiger dit abonnement inden d. 31. marts, er du ansvarlig for at returnere ladeboksen til os.

Du kan vælge at få din egen elektriker til at afmontere ladeboksen og sende den ind til os - vi sender dig en returkasse og pakkelabel.

Alternativt kan vores elektriker stå for nedtagningen og returneringen. Det koster 1800 kr., hvis du opsiger inden d. 31. marts. Det gælder uanset, hvornår du har fået sat ladeboksen op.

Er det lovligt for jer at opsige kunder?

Ja, det fremgår direkte af vores aftalevilkår, at vi kan opsige aftalen. Det er selvfølgelig ikke noget, vi ønsker at gøre. Men vi synes, du aktivt skal vælge Clever til, fordi det variable, forbrugsbaserede energitillæg er en større vilkårsændring for dig.

De rekordhøje energipriser rammer også Clever, fordi vores produkter er direkte forbundet til strømpriserne. Så hvis vi på sigt skal være økonomisk bæredygtige, er vi derfor nødt til at tage den nye virkelighed alvorligt. Det betyder desværre også, at vi har været nødt til at opsige din abonnementsaftale med virkning fra 31. marts 2023. Men med et enkelt klik kan du nemt fortsætte med at køre med os.

Er det overhovedet lovligt at kræve et tillæg, som kunderne ikke kender størrelsen på, når de lader?

Ja, det mener vi. Beskrivelsen opfylder kravene efter forbrugeraftalelovens § 8, stk. 1, nr. 7. Det skal også ses i lyset af, at det variable element er bundet til svingninger i børsen på Nord Pool, som Clever ikke har indflydelse på, og vi vil derfor aldrig kunne fastsætte energitillægget vilkårligt.

Udover den juridiske hjemmel, så mener vi også, at den variable løsning er mest fair. Især for dig. Det variable energitillæg er nemlig udregnet med den gennemsnitlige indkøbspris på strøm over hele døgnet den måned, hvor forbruget har fundet sted - ikke i den foregående måned eller som en prognose af den kommende måned. På den måde risikerer vi ikke at opkræve et fast et energitillæg, der er for højt.

Selvfølgelig kender du ikke elprisen forud. Det gør vi heller ikke. Det er derfor, vi præciserer, at det udelukkende er indkøbsprisen, du skal holde øje med. Og fordi vi klart og tydeligt beskriver, hvordan det variable, forbrugsbaserede energitillæg beregnes, kan det efterprøves hver eneste måned.

Har du spørgsmål, så giv os et ring

Har du ikke fået svar på dine spørgsmål her på siden, sidder vi klar med svar på det meste.

Vi sidder ved telefonerne mandag, tirsdag og torsdag kl. 08:30-15:30, onsdag kl. 09:30-15:30 og fredag kl. 08:30-14:30.

Ring 82 30 30 30 og tast 1 eller skriv til os på kundeservice@clever.dk