Jeg har hørt, at I har låst elprisen, så I ikke er ramt af de høje elpriser?

Det er desværre en generel misforståelse, som skyldes en sætning i vores årsregnskab omkring vores involvering i solcelleparken ved Tryggevælde.

 

Vi har et mål om at sikre mere vedvarende energi i Danmark. Det gør vi ved at sikre opførelsen af nye, vedvarende energiprojekter, og det første projekt, vi har støttet, er Tryggevælde solcellepark.

 

Det gjorde vi ved at lave en strømkøbsaftale eller PPA (Power Purchase Agreement) med firmaet bag solcelleparken, inden parken var opført. Aftalen forpligter os til at købe størstedelen af strømproduktionen de næste 10 år til en fast pris.

 

Med vores PPA i hånden, kunne firmaet sikre sig den nødvendige kapital til at opføre parken.

 

Nu er parken opført og leverer strøm til det danske elnet, når solen skinner. Men selvom vi har sikret os en god pris på strømmen fra solcelleparken, så dækker det på ingen måde al den strøm, vi køber.

 

Og selvom vi kan bruge vores PPA til at indhente lidt af det massive tab, vi har haft i 2022, dækker det desværre kun omkring 8%.

 

Ser du; når vores kunder lader mest, står Clever for hele 2% af det danske strømforbrug. Det betyder, at vi køber langt størstedelen af vores strøm på det frie marked, til den gældende indkøbspris.

Desuden tilbagebetaler vi vores kunder med ladeboks efter den gennemsnitlige elpris om natten. Så heller ikke her har vores indkøbsaftale med Tryggevælde nogen indvirkning.

 

Det afholder os selvfølgelig ikke fra at sikre opførelsen af flere nye projekter, der øger andelen af vedvarende energi i Danmark – og vi er allerede på udkig efter det næste.