Opladning i hverdagen

Tips og tricks til opladning af din bil

For at hjælpe dig på vej til gode ladeoplevelser i hverdagen, har vi samlet en række tips og tricks til opladningen hjemme og ude.

Til opladning hjemme

  1. Lær din bil og ladeboksen at kende

Mange oplever, at deres nye elbil er både kvikkere og giver en mere flydende kørsel end den gamle. Du vil sikkert også opdage, at hård blæst og meget koldt vejr har indflydelse på rækkevidden. Brug lidt tid på at blive bekendt med bilens rækkevidde, ladeboksen og nyd din nye hverdag, hvor du kan vågne op til et fuldt batteri på bilen.

  1. Lad om natten

De fleste bilmodeller giver dig mulighed for at indstille opladningen til aften- og nattetimerne. Så undgår du risikoen for, at sikringerne går, fordi du overbelaster din boligs strømkapacitet i den tid, hvor jeres elforbrug er på sit højeste pga. madlavning, tøjvask osv. Når du lader om natten, hjælper du desuden med at aftage noget af den overproduktion af strøm fra vedvarende energikilder, som vi producerer i Danmark.

  1. Varm op før du kører

Undgå besværet med at fjerne frost fra vinduerne og nyd at kunne sætte dig ind i en dejlig varm bil på de kolde vintermorgener. Fem minutter før afgang sætter du bilen til at varme kabinen op, mens den stadig er tilsluttet ladeboksen. Sådan sparer du også på strømmen på batteriet, der ellers ville gå til at varme bilen op, mens du kører.

  1. Husk at tilmelde dig Betalingsservice

Når du tilmelder dig Betalingsservice, kører dine betalinger helt af sig selv. Og har du abonnement, får du automatisk tilbagebetalt dit forbrug til opladning af bilen hvert kvartal. Så slipper du for besværet og kan bruge tiden på det, der er vigtigt for dig.

Til opladning ude

  1. Tjek bilens rækkevidde

Vær opmærksom på, at din bils rækkevidde oftest er længere ved bykørsel end ved høje hastigheder på motorvejen. Efterhånden som du lærer din nye bil bedre at kende, ved du, om det bliver nødvendigt at planlægge en opladning undervejs.

  1. Brug Clevers app

Med Clever-appen i lommen ved du altid, hvor du kan lade din bil, når du er ude. Du kan både finde nærmeste ladepunkt, og se om det er ledigt og klar til dig. Du finder den i Apple App Store og Google Play.

  1. Vis omtanke

Husk at vise omtanke for andre med elbil, når du lader på det offentlige ladenetværk. Hold så vidt muligt kun ved en lader, når du rent faktisk lader. Pladsen er ikke til parkering. På den måde hjælper vi hinanden til at komme nemt og hurtigere videre.

  1. Udnyt ladepauserne

Hvis bilen skal lade undervejs på en længere køretur, så brug pausen på dig selv og dem, du er på tur med. Med en bog i handskerummet og en bold til ungerne i bagagerummet kan I gøre ventetiden til en hyggelig oplevelse for alle.

Oplev Clevers ladenetværk

Velkommen i Danmarks stærkeste netværk

Som kunde hos Clever er du aldrig langt fra et ladepunkt, der bringer dit batteri tilbage på 100%.

Vores tætte ladenetværk dækker hele Danmark, og der kommer hele tiden flere ladepunkter til.