Hvorfor matcher min tilbagebetaling ikke min elregning?

Når du får en elbil, vil du typisk fordoble din husstands elforbrug. Derfor kan det være en god idé at se på din elaftale. Der kan nemlig være penge at spare.

Vores tilbagebetalingssats er udregnet efter elprisen i tidsrummet kl. 23-06, hvor prisen typisk er lavere.

Har du et strømprodukt med fast pris døgnet rundt, kan du derfor opleve, at vores tilbagebetaling ikke matcher dine faktiske udgifter, fordi du ikke får gavn af de lavere natpriser. Af den grund anbefaler vi, at du vælger et strømprodukt med variable priser.

Du kan læse mere om vores elselskab, Clever Power, som har variable strømpriser. Hvis du har Clever Power og har Clever One med en ladeboks derhjemme, trækker vi automatisk hele ladeboksens forbrug fra din elregning. Det betyder, at du ikke skal lægge ud for strømmen og vente på, at vi tilbagebetaler dig efter vores tilbagebetalingssats. I stedet modregner vi strømforbruget direkte fra din elregning.

Hvad kan du selv gøre for at påvirke din elregning positivt?

Tilbagebetalingssatsen er udregnet som et gennemsnit af elprisen i tidsrummet kl. 23-06 i den måned. Du kan dog selv gøre følgende for at nedbringe din elregning, hvis elpriserne i en periode viser høje udsving:

  1. Skift til et variabelt strømprodukt
    Med et variabelt strømprodukt, der følger elprisen hen over døgnet, kan det give dig et overskud, når du får tilbagebetaling.

  2. Lad om natten - eller når det er billigst
    Elnettet er mindst belastet om natten, og derfor er strømmen ofte både mere vedvarende og billigere her. Men det kan svinge meget. Så hold øje med strømpriserne, og lad din bil, når prisen er lavest.

  3. Intelligent opladning
    Har du en ladeboks fra Clever installeret derhjemme, kan du benytte dig af intelligent opladning. Intelligent opladning monitorerer elnettet og sørger for, at din bil lader lige dér, hvor der er det laveste CO2-aftryk pr. kWh tilgængelig – og undgår samtidig de timer, hvor elprisen er ekstraordinært høj. Læs mere om intelligent opladning.