Clever guider

Sådan får du en ski'god vinterferie i elbil

Skal du køre på skiferie i elbil for første gang?
Få fire råd til, hvordan turen mod løjperne kan blive bedre, og I kan nå frem uden at få en familiefejde med som souvenir

vinterferie_i_elbil
Det vigtigste først

Tag den med ro...

Vi ved godt, at det kan være skræmmende at skulle på langtur i elbil for første gang. Men tusindvis af danskere har allerede prøvet at køre på skiferie i elbil uden problemer. Det vigtigste råd, I kan følge, er at tage den med ro og nyde turen. I er trods alt på ferie.

De fire råd herunder er blot gode fif til en endnu mere afslappet rejse.

Råd #1

Planlæg turen hjemmefra

Det er de færreste, der smider de lange underbukser i bagagerummet og kører afsted mod pisterne uden en plan. Det gælder også i elbilen. Heldigvis er der planlægningen minimal.

Få ruten planlagt for jer

Et godt sted at starte er at hente appen A Better Route Planner. Indtast jeres bilmodel og jeres destination, så planlægger appen en rute inklusive ladestop. Den fortæller også, hvor længe I skal lade hvert sted.

Tag en overnatning undervejs

Hvis I stadig kan mærke, at rækkeviddeangsten spøger, kan I med fordel tage en overnatning undervejs. Mange hoteller har opladning til gæsterne, og det kan give nerverne lidt ro, at I ikke skal nå alperne på én dag.

Få apps og kort på plads

Husk også at hente nogle opladningsapps eller køb et europæisk opladningskort gennem jeres bilforhandler, så I kan starte opladningen undervejs. Mange bilmærker tilbyder netop sådan et kort, der kan give rabat. Og ellers kan I betale med Clevers app på 14 ladenetværk igennem Europa.

Råd #2

Stå fast på vejene

Husk at tjekke dæktrykket inden afgang. Det giver ikke kun længere rækkevidde, men sikrer også, at I står bedre fast.

De gamle råd om at investere i gode dæk og have snekæder eller snesokker, gælder også for elbiler.

Hvis du vil være ekstrasikker på at stå fast, kan du faktisk leje pigdæk flere steder herhjemme.

Clever guide sne vinterdæk vinterferie
Råd #3

Hold ladedækslet isfrit

Det er ikke nemt at få strøm på bilen, hvis ladedækslet er frosset til. Det er der dog råd for.

Fyld fx en plastikpose med varmt vand og læg den på dækslet. Så får du optøet dækslet uden at tilføre mere væske, som kan fryse igen.

Det kan også være en god idé at smøre gummilisterne i dækslet med et silikoneprodukt.

Råd #4

Hold varmen

Hvis det er muligt, så er det en god idé at parkere indenfor i fx en p-kælder eller garage. Jo varmere batterierne er, jo længere er rækkevidden nemlig.

Og hvis det er muligt, er det altid at foretrække at varme bilen godt op, mens den lader. Så brug ladepausen på at varme bilen godt igennem og skru så lidt ned, når I kører igen.

Måske er du også interesseret i