Hvordan bruger jeg intelligent opladning?

Hvordan indstiller jeg intelligent opladning?

Læs her, hvordan du bruger og styrer intelligent opladning.

Du indstiller dit ønskede opladningsbehov og dit afgangstidspunkt én gang i din Clever app. Så klarer intelligent opladning resten fremover. I vores app guide kan du se, hvordan du gør.

Systemet fungerer sådan, at det udregner en ny intelligent ladeplan, hver gang du sætter bilen i ladeboksen derhjemme. Planen tager først og fremmest højde for, hvor mange timer vi har til at nå dit ønskede opladningsbehov inden afgangstidspunktet.

Inden for disse timer lader systemet så mange kWh som muligt, når elprisen er lavere og strømmen har et lavere CO2-aftryk. Samtidig skubbes din opladning også udenom de timer, hvor danskerne laver mad, og elnettet er mest belastet.

Så længe dit ladebehov og afgangstidspunkt er nogenlunde det samme, behøver du ikke at ændre dine indstillinger i appen.

Kan jeg slå intelligent opladning fra?

Du er selvfølgelig altid i fuld kontrol over dine opladninger. Og nogle gange er det nødvendigt at få strøm på bilen, så snart du kommer hjem. Det kan være, fordi du skal ud at køre lidt senere. Det kan også være, du bare gerne vil have lidt ekstra rækkevidde til en spontan køretur. Heldigvis behøver du ikke slå intelligent opladning helt fra.

Du har to muligheder for at få lidt ekstra strøm:

  1. Du kan lade en time og så genoptage intelligent opladning, eller

  2. Springe dagens intelligente ladeplan helt over.

Se, hvordan du gør i vores app guide.

Hvad med min bils egen funktion til at starte og stoppe opladning?

Hvis du allerede har indstillet en ladeplan via din bils system eller din bils app, er det vigtigt, at du slår det fra. Ladeplanen kan blive forstyrret og i værste fald gå i stå, hvis både intelligent opladning og din bils start/stop-funktion er slået til på samme tid. Det kan eksempelvis skyldes, at intelligent opladning sender strøm til bilen i det første minut, for at bestemme bilens ladestyrke. Hvis bilen ikke tager imod strømmen, kan systemet ikke lægge en ladeplan.