Hvad er intelligent opladning?

Intelligent opladning betyder kort sagt, at Clever lægger individuelle ladeplaner til de tusindvis af Clever-ladebokse, der hænger hjemme hos danskerne. Til gavn for dig og for samfundet.

Når du kommer hjem og sætter bilen til ladeboksen, lægger systemet en intelligent ladeplan, der først og fremmest tager højde for elprisen i løbet af natten, men også CO2-aftrykket og elnettets belastning.

Det betyder, at du lader din bil, når strømmen er billigere, mere vedvarende og når der er kapacitet i elnettet.

Det bedste af det hele er, at intelligent opladning er en forandring, du slet ikke mærker: Du sætter blot din bil til opladning, som du plejer. Så starter ladeboksen selv opladningen, når det er smartest.

Intelligent opladning er inkluderet i dit Clever-abonnement, når du har en ladeboks fra Clever derhjemme. Du aktiverer og styrer intelligent opladning i Clevers app.

 

Hvad får jeg som kunde ud af intelligent opladning?

Intelligent opladning kan give dig en økonomisk fordel. Systemet sørger nemlig for, at du primært lader din bil, når elprisen er lavere. Så hvis du har (eller skifter til) et timebaseret strømprodukt, lader du billigere. Og fordi Clevers tilbagebetalingssats er sat ud fra den gennemsnitlige strømpris -også nattens dyre timer – kan du opnå gevinst på tilbagebetalingen, når du bruger intelligent opladning.

 

Hvordan får jeg intelligent opladning?

For at få intelligent opladning på den Clever-ladeboks, som du har derhjemme, skal du selv aktivere systemet i Clevers app. Husk at logge ind i appen med samme e-mailadresse, som den dit Clever-abonnement er oprettet i.

Læs mere om intelligent opladning her

Se vores guide til intelligent opladning her