Clevers forhandlerguide

Her kan du finde informationer om Clevers produkter, oftest stillede spørgsmål og links til forhandlerspecifikke sider og indhold.

Nyt produkt

Clever Box er landet – kunderne kan ikke vælge forkert!

Hvis din kunde kan lide at køre tingene selv, så kan du tilbyde dem Clever Box fra d. 15. februar. Kunden køber Clevers ladeboks med markedets bedste installationspakke, og betaler herefter en lav, månedlig serviceaftale, som giver service og garanti al den tid, man er kunde, samt automatisk månedlig refusion af elafgiften. Og frem til 30. juni 2023 er serviceaftalen endda helt gratis! Kunden får tilmed 0,60 kr. i rabat pr. kWh på standardpriserne på offentlig opladning på hele Clevers ladenetværk og adgang til Clevers intelligente opladning derhjemme.

Det betyder at Clevers univers nu favner alle typer af behov – og skulle man ændre mening, er det nemt at konvertere fra ét Clever produkt til et andet. Kunden kan altså ikke vælge forkert! 

Og du får selvfølgelig samme kick-back lige meget hvilket Clever produkt du sælger.

Læs ofte stillede spørgsmål her

ladeboks i hvid med ladekabel
Vigtig info fra Clever

Variabelt, forbrugsbaseret energitillæg

Europa står overfor en regulær energikrise med historisk høje elpriser, og Clever har derfor været nødt til at indføre et energitillæg til deres abonnementer.

Det variable, forbrugsbaserede energitillæg følger den gennemsnitlige indkøbspris (dvs. uden afgifter og tariffer) for måneden over 0,89 kr./kWh og kundens månedlige strømbrug.

Prisen vil derfor ændre sig fra måned til måned.

Det er en løsning, der afspejler markedet med stigende elpriser og belønner dem, der har mulighed for at spare på energien. Det kalder Clever opladning med omtanke.

Illustration af elbil set fra siden

Beregn dit energitillæg

Brug beregneren og dit forbrug til at forudsige størrelsen på dit energitillæg. I tvivl om, hvor mange kWh du lader? Du kan du se dit forbrug i Clevers app, hvis du er kunde i Clever.

Hvilken biltype har du?
kr./kWh
Hvor mange procent lader du hjemme?
Clevers kunder med ladeboks lader gennemsnitligt 85% hjemme og 15% ude. Dit forbrug hjemme påvirker din tilbagebetaling fra Clever.
%
Hvad er dit månedlige kWh-forbrug?
Det gennemsnitlige månedlige strømforbrug er 450 kWh for en elbil og 215 kWh for en plugin-hybridbil. 1 kWh svarer ca. til 5 km. Er du Clever-kunde, kan du se dit kWh-forbrug i Clevers app.
kWh/md.
Energitillæg* 48kr.
Abonnement 799kr.
Samlet 847kr.

*(Gns. indkøbspris - 0,89 kr./kWh) x dit kWh-forbrug = Dit energitillæg. Den gennemsnitlige, månedlige indkøbspris (spotpris) på el er inkl. moms, men ekskl. tariffer og afgift. 

Tilbagebetaling

Du betaler for din strøm til dit elselskab og modregnes bilens kWh-forbrug hjemme efter Clevers tilbagebetalingssats.

Har du Clever Power får du ikke tilbagebetaling.

Tilbagebetalingssats
Tilbagebetalingssatsen udregnes månedligt ud fra den gennemsnitlige månedlige elpris mellem kl. 23 og 06, og er inkl. gældende tariffer og elafgift pr. 1. januar.
1,33kr./kWh
Tilbagebetaling -509kr.
Nyt tiltag

Nu får du kickback fra Clever

Vi har indført en kickback-ordning til dig, som forhandler Clevers produkter. Det har vi gjort som tak for det store arbejde, I lægger i at formidle vores univers for danskerne.

Vi har gjort ordningen nem at forstå:

For hvert Clever Unlimited-abonnement inkl. installation af ladeboks hjemme, som I sælger, takker vi med en engangskickback på 400 kr. ekskl. moms. Vi udbetaler kickback direkte til den enkelte forhandler én gang årligt, nemlig ultimo i første kvartal. Dermed får I en garanteret god start på året.

Kickbacken er uafhængig af reduceret startpakkepris, om bilen er ny eller brugt, kampagner, andre særlige tiltag m.m. I får ikke kickback på Clever Unlimited Network.

FAQ

Ofte stillede spørgsmål

Mulighed for ekstra ladeboks

Én ekstra ladeboks til eksempelvis sommerhuset koster 7500 kr. i installation og 124 kr. /md. (ikke inkl. evt. ekstra ydelser ved installationen).

Opladning i udlandet

Clever-kunder kan lade bilen på alle Clevers ladere – også de lynladestationer Clever opsætter med partnere i Sverige, Norge og Tyskland. Alle ladepunkter finder Clever-kunder nemt med Clevers app til Apple iOS og Google Android.

Har kunden et abonnement fra Clever, fx Clever Unlimited, er opladningen på alle ladepunkter i vores ladenetværk inkluderet i deres abonnement.

Hvis kunden skal lade på andre operatørers ladenetværk, skal de betale separat for opladningen på disse – det gælder uanset, om det er i Danmark eller udlandet. Her kan kunden bruge diverse apps, og på visse netværk kan de også betale med betalingskort.

Hvad hvis kunden har to ladbare biler?

Begge biler skal have et abonnement hos Clever, og for at vælge det rigtige, er det vigtigt at kigge nærmere på kundens kørselsbehov.

Clever Unlimited er til kunden, som har brug for at lade hjemme, på arbejdet, i byerne og på farten. De kan nyde opladning på Danmarks største ladenetværk og intelligent opladning hjemme med Clevers ladeboks.

Kan kunden vente med at bestille Clever Unlimited?

Nej, Clever Unlimited skal købes sammen med bilen. Ved at bestille Clever Unlimited som en naturlig del af bilkøbet, gør du det let at køre og oplade bilen for kunderne fra første færd – og du sikrer dem den bedste pris.

Hvis kunden først bestiller et abonnement fra Clever efter bilen er købt, vil det være til Clever All-in-One-priser, der ikke er så fordelagtige som Clever Unlimited.

Kan kunden ikke bare bruge det ladestik, der følger med bilen?

Det ladestik, der følger med bilen, er kun til nødstilfælde.

Sikkerhedsstyrelsen anbefaler, at man ikke lader med mere end seks ampere i max to timer med de såkaldte "mormorkabler". Opladningen af en elbil gennem en almindelig stikkontakt belaster nemlig som 20 køleskabe. Og i værste fald kan der udbryde brand i kundens installationer.

Når vi installerer en ladeboks hos din kunde, tager vi alle forholdsregler, så de sikkert kan lade deres bil – nu og mange år frem.

Fordele ved Clever

Hvorfor skal vi sælge Clever?

Ved at sælge Clever Unlimited giver du din kunde en ladeløsning, hvor alt er inkluderet i ét abonnement. Der findes mange andre udbydere af strøm, men hos Clever får din kunde en totalløsning, som indeholder meget mere end bare opladning.

Clever Unlimited giver kunden mulighed for at lade hjemme på Clevers intelligente ladeboks, der kan styre opladningen, så den foregår, når der er mest vedvarende energi i elnettet.

Kunden får også adgang til Danmarks største offentlige ladenetværk. Det inkluderer både vores store lynladestationer og alle de ladestandere, vi sætter op i samarbejde med partnere som fx Jeudan, føtex og Danske Shoppingcentre

Flere kunder har også mulighed for at lade deres bil, mens de er på arbejde, da Clever har ladepunkter hos mange forskellige virksomheder rundt omkring i landet.

Og Clever udvider hele tiden netværket på tværs af Danmark, både ved indkøbscentre, langs motorveje og rundt om i by og på land, så fremtidens elbilisme ikke går i stå.

Kunden kan også vælge at få deres strøm til både bil og bolig fra Clever Power. Med Clever Power får de en fast månedlig rabat på Clever Unlimited, hvis de aktiverer ladeboksens indbyggede intelligente opladning.

Når kunden får strøm fra Clever, slipper de også for den månedlige tilbagebetaling.

Clevers top 6 USP’er

 • Adgang til Danmarks største ladenetværk
 • Nem installation af intelligent ladeboks med ubegrænset kabelføring
 • Automatisk tilbagebetaling af strømforbrug
 • 24/7 kundesupport
 • Ubegrænset service og automatisk opdatering af ladeboks
 • Abonnementet starter først, når du oplader første gang
Installation af ladeboks

Sådan foregår installationsforløbet

 1. Efter vi har modtaget bestillingen, sender vi dig og kunden en bekræftelse. Når kunden har accepteret vores vilkår, får de et link til et spørgeskema om installationsforholdene i kundens hjem.
 2. Når vi har modtaget svarene, sender vi kunden en ordrebekræftelse inden for tre arbejdsdage med alle de informationer, kunden har brug for.
 3. Senest syv dage efter kunden har fået ordrebekræftelsen, modtager de en velkomstpakke. I den finder kunden sin personlige ladebrik til opladning på ladenetværket.
 4. Senest tre arbejdsdage efter kunden har modtaget ordrebekræftelsen, kontakter vores elektriker kunden, så de kan finde et tidspunkt til installationen af ladeboksen.
 5. Elektrikeren installerer ladeboksen på det aftalte tidspunkt. Inkluderer Clever-abonnementet et løst ladekabel, har elektrikeren det med til kunden (medmindre andet er aftalt).
 6. Kundens abonnement starter, når de tager ladeboksen eller deres ladebrik i brug første gang. Herefter modtager de en faktura med deres kundenummer, så de kan tilmelde sig Betalingsservice.

Hvad er ekstra ydelser?

Begrebet ekstra ydelser dækker over opgaver, som ikke er dækket af prisen for installationen af ladeboksen. Det kan eksempelvis være grave- eller stilladsarbejde.

Inden vores elektriker besøger kunden, stiller vi kunden nogle få spørgsmål. Svarene hjælper os til at vurdere, om vi kan lave installationen uden ekstra ydelser.

95% af Clevers kunder får lavet deres installationen uden ekstra omkostninger. Gennemsnitsprisen for ekstra ydelser er 3.500 kroner.

Hvad lang er leveringstiden?

Leveringstiden på installation af ladeboksen fra Clever er op til fire uger (seks uger ved ekstra ydelser).

Bestil derfor et Clever-abonnement, så snart du har en underskrevet købsaftale. Ved længere leveringstid på bilen er det vigtigt, at du oplyser kunden om bilens leveringsdato, så de kan booke installationen af ladeboksen så tæt på leveringsdatoen som muligt. Du kan annullere bestillingen, indtil vi har installeret ladeboksen.

Tilbagebetaling

Når vi sætter kundens ladeboks op, trækker vi strømmen fra kundens hovedtavle. Derfor betaler kunden i første omgang for ladeboksens strømforbrug.

Hver måned fjernaflæser Clever derfor strømforbruget og tilbagebetaler den mængde strøm, der er brugt til opladning af bilen hjemme. Det sker helt automatisk, så længe kunden er tilmeldt Betalingsservice.

Tilbagebetalingen udregner vi ved at gange forbruget med månedens tilbagebetalingssats, som kan findes på clever.dk/tilbagebetaling. Tilbagebetalingssatsen er udregnet som et gennemsnit af elprisen i tidsrummet kl. 23-06.

Clever Power

Clever er også et elselskab. Vi leverer strøm til både kundens bil og bolig, så de altid har den nødvendige energi til rådighed.

3 fordele ved Clever Power

 1. Kunden får en fast månedlig rabat på deres Clever-abonnement 100 kr./md. ved Clever Unlimited til elbiler 60 kr./md. ved Clever Unlimited til plug-in hybridbiler
 2. Kunden undgår tilbagebetaling af ladeboksens strømforbrug, fordi vi trækker ladeboksens forbrug direkte fra på deres elregning.
 3. Med Clever Power er kunden med til at sikre, at vi løbende kan bane vejen for opførelsen af nye solcelleanlæg, der kan producere vedvarende energi i Danmark
Intelligent opladning

Intelligent opladning er et system, som Clever har udviklet til ladeboksen hjemme. Kunden indtaster deres afgangstidspunkt og opladningsbehov. Så udregner systemet hver dag en ny intelligent ladeplan, som tager højde for både elpris, CO2-aftryk og elnettets belastning.

Løsninger til erhvervskunder

I Clever arbejder vi for at inspirere danskerne til at vælge elbilen. Det gør vi ved at skabe Danmarks stærkeste netværk og tilbyde de mest brugervenlige produkter - også til virksomheder, kommuner, boligforeninger og organisationer.

Det er dog ikke muligt at få Clever Unlimited med en ladeboks på en erhvervsadresse. Vi har forskellige erhvervsløsninger, som enten kan lejes eller ejes af virksomheden.

Hvis kunden gerne vil være erhvervskunde hos Clever og har spørgsmål til vores erhvervsløsninger, så læs mere via linket eller ring til 82 30 30 30 og tast 4 eller skriv til os på erhverv@clever.dk

Clever Partner

Som partner med Clever, sørger vi selvfølgelig for, at du kan blive godt kørende til en skarp pris med vores Partner-produkter.

Læs mere og bestil Clever Partner

Ladehastighed
 • Opladning til alle el- og plugin-hybridbiler. Husk eget ladekabel. Oplagt til det længere besøg eller over natten.
 • Opladning til de fleste elbiler og visse plugin-hybridbiler. Oplagt til det korte besøg på op til en time.
 • Opladning til de fleste elbiler og visse plugin-hybridbiler. Oplagt til den lynhurtige ladepause, når du er på farten.
Obs! Vær opmærksom på, at din bil kan bede ladestanderne om færre kW end deres max-effekt.

Clever Unlimited

Til kunder, der ønsker en ladeboks installeret hjemme

 • Installation og lån af Clevers intelligente ladeboks
 • Opladning på Clevers ladenetværk
 • Tilbagebetaling for den strøm, kunden bruger på ladeboksen hjemme efter gældende tilbagebetalingstakst
 • Ubegrænset garanti på ladeboksen
 • Abonnementsstart ved første opladning

Priser for abonnement og installation

Abonnement til elbil
799kr./md.
Abonnement til plugin-hybrid
449kr./md.
Installation af ladeboks
7.500kr.
Mand drikker kaffe ved en Clever ladeboks

Clever Unlimited Network

Til kunder, der ikke kan få en ladeboks installeret hjemme, f.eks. fordi de bor i lejlighed

 • Opladning på Clevers ladenetværk
 • Abonnementsstart ved første opladning

Månedlig abonnementspris

Abonnement til elbil
799kr./md.
Abonnement til plug-in hybrid
449kr./md.

+ et variabelt, forbrugsbaseret energitillæg.

Toppen af lynladestationens trækontruktion

Clever Box

Hvis kunden ikke er interesseret i at få et abonnement hos Clever, men stadig ønsker at have ladeboks hjemme, kan de købe en Clever ladeboks.

Køb af ladeboks inkl. installation 10.999kr.
Kampagnepris på serviceaftale* 0kr./md.

*Kampagnepris på serviceaftale t.o.m. 30. juni, herefter 119 kr./md.

En Clever ladeboks i sort med kabel hænger på en rå mur

Clever Power

Clever er også et elselskab. Vælger kunden strøm til både sin bil og sin bolig fra Clever, er der ekstra fordele at hente.

 1. Kunden får rabat på deres opladningsabonnementet
 2. Kunden slipper for tilbagebetalingen, fordi ladeboksens strømforbrug trækkes direkte fra på deres elregning
 3. Kunden er med til at sikre opførelsen af mere vedvarende energi til Danmark

Det kræver blot, kunden bruger intelligent opladning og ikke selv producerer strøm.

Rabat med Clever Power

Abonnement 649kr./md.
Clever Unlimited plug-in hybrid x Power 339kr./md.
En hus med lys i om aftenen

Har du spørgsmål?

Ring til 82 30 30 30 og tast 2 for at få fat i vores partnersupport eller skriv til salg@clever.dk

Tilmeld forhandlernyhedsbrev

Vil du have seneste nyt om produkter, invitationer til webinarer direkte i indbakken?

Bestil Clever Partner

Bliv godt kørende til en skarp pris med Clevers Partner-produkter.