Clever guider

Kør trygt på ferie i elbil

Kør-selv-ferie i elbil? I Europa? Er det galt eller genialt?

Med den rigtige forberedelse, er det faktisk helt genialt. Og kræver ikke meget mere forberedelse end i en fossilbil. Til gengæld er det meget mere afslappende.

Vi har samlet tre gode råd, der giver dig en god tur sydpå i elbilen.

Kvinde smiler mens hun sidder i en bil
Råd #1

Hent et par apps

Den første forberedelse kan du klare fra sofaen. Du skal nemlig bare downloade og opsætte et par opladningsapps, så du kan starte opladningen med din mobil.

Vi har tre favoritter, som gør turen til en leg.

 

En mand står ved en lynladestation med Clevers app åben på sin mobiltelefon
ABRP - A Better Route Planner

Med ABRP kan du give rækkeviddeangsten sommerferie. Du indtaster din bilmodel og din destination, og så lægger appen en rute med de nødvendige ladepauser undervejs inkl. hvor længe du skal lade.

 

Need to Charge

Nogle gange kunne det være rart at kontakte andre elbilister, fx fordi de optager byens eneste ladepunkt. Med appen Need to Charge kan du gøre netop det. For har din med-elbilist oprettet sig i appen, kan du nemt kontakte dem via deres nummerplade.

 

Clever app

Vi måtte have den med. Især fordi du fra 23. juni kan betale for opladningen på udvalgte netværk i Europa. Vi viser dig prisen pr. kWh, inden du starter opladningen, så du ved, hvad du skal betale - og vi sender dig en månedlig faktura på dine opladninger via Betalingsservice.

Råd #2

Pak bilen smart

Det er ikke kun tyngden af din speederfod, der betyder noget for din rækkevidde.

Hvor meget, du pakker i bilen, er også vigtigt. Så tag ikke bowlingkuglerne med i kufferten, men pak kun det, I faktisk har brug for.

Er bagagerummet fyldt til bristepunktet, så tyer mange til en tagboks. Men overvej, om I skal investere i en bagageboks til påhængskrogen i stedet - den ødelægger nemlig ikke aerodynamikken lige så meget, og det kan mærkes på rækkevidden.

En Skoda holder i en indkørsel med åbent bagagerum med varer. På væggen hænger der en ladeboks fra Clever.

Tip!

Pak ladekablet til sidst, så det ikke er begravet under al bagagen, hvis I får brug for det undervejs.

Råd #3

Kør langsommere og kom hurtigere frem

Vores erfaringer viser, at det ikke giver mening at banke derudaf. Den tid, du indhenter med 160 i timen, bruger du lige så hurtigt på at holde mange lynladepauser undervejs. Især i ferietrafikken, hvor du nemt kører elastikkørsel på de tyske motorveje, giver det mening at sænke farten.

Og husk: du er på ferie!

Så sæt fartpiloten på 110-120 km/t, smæk en lydbog i højtalerne og nyd turen. Så passer det med, at batteriet er tomt, når blæren er fyldt - cirka hver tredje time.

Kvinde sidder på passagersædet og kigger bagud ud ad vinduet

Måske er du også interesseret i