Cirkularitet

Vi vil gerne passe på kloden. Derfor arbejder vi aktivt på at nedbringe vores CO2-aftryk. Både i vores produkter, på kontoret i det daglige, til events og i eksterne sammenhænge.

Vi indtænker 'reduce, reuse, recycle' principper i vores infrastruktur. Blandt andet ved at øge cirkulariteten i materialerne på vores ladebokse og ved at optimere sorteringen og genanvendelsen af vores ladestandere.

Dyk ned i nogle af vores konkrete tiltag her på siden.

Opladning til bil ved stranden

Clever ladeboks hænger på et hus

Refurbishment

Reinkarnation af ladebokse

Kloden kalder på, at vi gør op med brug-og-smid-væk-kulturen.

Derfor genbruger vi vores ladebokse i stedet for at kassere dem. For det reducerer mængden af affald og behovet for at udvinde nye råmaterialer.

Så når en Clever-ladeboks bliver taget ned, ryger den ikke i skraldespanden. I samarbejde med vores producent af ladebokse har vi i stedet etableret en refurbish-proces for alle nedtagne ladebokse.

Refurbishment er en proces, hvor en nedtaget ladeboks gendannes til sin oprindelige tilstand - så selvom ladeboksen er genbrugt, er fabriksgarantien spritny.

Hurtigopladning fast charging

Partnerskab med Stena Recycling

Ansvarlig bortskaffelse af ladestandere

Som det ser ud nu, er det ikke alt, vi kan genbruge og genanvende.

Vi må derfor sikre os, at de ladestandere og andet hardware, som enten er defekt fra start eller har udtjent sin levetid, kommer igennem en genanvendelsesproces.

Derfor indgik vi i 2022 et partnerskab med Stena Recycling, Nordens største genvindingsvirksomhed.

Stena Recycling hjælper os med at optimere sorteringen og genanvendelsen af vores ladestandere og andet hardware. Alt, der kan genanvendes, bliver genanvendt. Resten afskaffes på den bedst tilgængelige måde for vores klima og miljø.

Partnerskabet sikrer os også gennemsigtighed, så vi altid har et overblik over, hvor meget vi har smidt ud, vores CO2-aftryk, og hvor meget der er genanvendt.

I 2023 gennemgik 2,4 ton genanvendelsesprocessen, og 70 % blev genanvendt.