Hvordan får vi opladning til elbiler til vores etagebolig eller boligforeningen?

Bor du i etageejendom, boligforening eller en anden form for byggeri med flere beboere, hjælper Clever jer gerne med samlet fælles løsning, der kan komme beboerne til gavn – nu og fremover.

 

Inden I kontakter Clever, er der nogle trin, som er gode at tage først:

 

Første trin på vejen er at finde ud af, hvilke regler og budget I skal rette jer efter. Ofte skal installation af ladebokse godkendes på en generalforsamling, så det er en god ide at undersøge, hvad der står i vedtægterne, før I går videre.

Andet trin er at undersøge de eksisterende installationer, for der skal være strøm nok til rådighed og de rette føringsveje til kabler, før ladeboksene kan installeres. Langt de fleste boligforeninger, etageboliger og parkeringspladser er fra en tid før elbilerne blev populære, og de er derfor ikke forberedte til at få installeret opladning. Vi anbefaler, at der er 16 A til rådighed for hver ladeboks, der skal installeres.

 

Tredje og sidste trin er at undersøge blandt beboerne, hvor mange elbiler, I forventer skal bruge opladning – også i de kommende år. Der er nemlig penge at spare ved at være forudseende og forberede tilslutningen af flere ladebokse til de kommende år.

Når I har afklaret antal, placering og budget, sidder vores erhvervsteam klar til at hjælpe jer med de næste skridt i processen.

Skriv til os på erhverv@clever.dk eller ring til os på 63 21 25 25.


Sådan foregår processen
Ofte er der brug for at etablere en forberedende installation til opladning i foreningen/ejendommen inden installationen af ladeudstyret.

 

Det indebærer:

  1. Installation af fordelingstavle tæt på, hvor ladeboksene skal være,   

  2. Tilslutning af fordelingstavlen til bygningens eltavle 

  3. Rørføring af kabler fra fordelingstavlen til de steder, hvor ladeboksene skal sidde 

Ønsker I at bruge jeres fast tilknyttede elektriker til at foretage de forberedende installationer, rådgiver vi dem gerne.

Er du boligadministrator eller fra en ejendomsudvikler, der ønsker at tilbyde opladning til dine lejere, gæster og medarbejdere, kan du også tage kontakt til vores erhvervsrådgivere på erhverv@clever.dk. Så tager vi hånd om hele processen fra start til slut.