Hvilken stiktype skal jeg bruge til min bil?

Stiktypen afhænger af, hvilken elbil du har. Hvis du ikke ved, hvilken stiktype din bil har, vil vi anbefale, at du kontakter din bilforhandler for at høre nærmere eller slår op i bilens instruktionsbog.

Stiktyper

Elbiler har oftest to forskellige stik; ét til AC-opladning (langsommere opladning med vekselstrøm) og ét til DC-opladning (hurtig opladning med jævnstrøm).

 

I alt findes der fire forskellige stiktyper i Danmark. De forskellige stiktyper er:

 

Type 1 (AC-opladning)

  • Denne stiktype er ikke så udbredt længere. Findes fortrinsvist i asiatiske biler, der også har CHAdeMO.

Type 2 (AC-opladning)

  • Denne stiktype er den europæiske standard, så alle nye elbiler fra europæiske bilmærker produceret til det europæiske marked har type 2 som standard.

 

CHAdeMO (DC-opladning)

  • Denne stiktype findes ligesom type 1 oftest på asiatiske biler. Men efterhånden udstyres bilerne til det europæiske marked med type 2 og CCS. Derfor er CHAdeMO ikke længere så udbredt.

 

CCS (DC-opladning)

  • Denne stiktype er ligesom type 2 den mest udbredte, fordi det er den europæiske standard indenfor hurtig- og lynopladning.

 

Med AC-opladning kan du lade med op til 43 kW. Opladningshastigheden afhænger i udgangpunktet af bilens evne til at lade. Nogle biler tager kun i mod 3,7 kW med AC-opladning. Det gælder de fleste pluginhybridbiler.

 

Med DC-opladning kan du lade med op til 300 kW. Opladningshastigheden afhænger i udgangpunktet af bilens evne til at lade. Det er ikke alle biler, der har mulighed for at lade med DC-opladning. De fleste pluginhybrider kan ikke lade med DC-opladning.

 

I Clevers app (som du finder i App Store og Google Play) og på vores hjemmeside finder du et kort med muligheden for at søge efter den stiktype, som du har behov for.

 

Husk dit eget kabel

På langt de fleste offentlige ladestandere til AC-opladning, skal du have dit eget ladekabel med. Så hvis der ikke følger et ladekabel med i din bil, skal du købe et, før du kan lade. Det kan du fx gøre i vores webshop.