En smartere vej

Intelligent opladning

Med Clever er du en del af noget større – også når du lader din bil hjemme. Måske bemærker du det ikke, men du hjælper faktisk med at køre tingene lidt smartere i hverdagen.

Her på siden kan du læse mere om intelligent opladning, og hvorfor det er til nytte og gavn – for dig og for fællesskabet.

Kom godt i gang med intelligent opladning

 1. Clevers app

  For at kunne få intelligent opladning skal du have Clevers app og være logget ind med samme e-mailadresse, som den dit Clever-abonnement er oprettet i.

 2. Download

  Du kan hente Clever-appen til Iphone og Android.

 3. Guide

  Hvis du er ny bruger af Clevers app, har vi lavet en lille guide, der viser, hvordan du bruger Clevers app til at styre den intelligente opladning. Se guide her.

En stor forandring, du ikke mærker

Intelligent opladning betyder kort sagt, at Clever styrer opladningen på de tusindvis af Clever-ladebokse, der hænger hjemme hos danskerne. For selvom vi hver især kan gøre vores for at lade smartere, batter det først, når vi er mange, der gør det på samme tid. Det sørger vi for.

Det bedste af det hele er, at intelligent opladning er en forandring, du slet ikke mærker: Du sætter blot din bil til opladning, som du plejer. Så starter ladeboksen selv opladningen ud på aftenen, når det er smartest.

Sådan fungerer intelligent opladning

Hos Clever kører vi tingene lidt smartere. 

Når du kommer hjem og sætter bilen til ladeboksen, udskydes opladningen automatisk til senere på aftenen, hvor de fleste af os bruger mindre strøm. På den måde lader din bil, når der er god kapacitet i elnettet. 

En smartere hverdag, der passer dig

Intelligent opladning er en ny funktion til dig, der har en Clever-ladeboks installeret hjemme. Og jo flere, der bruger det, jo mere viden opnår vi, så vi kan gøre opladningen endnu mere intelligent i fremtiden.

Du er selvfølgelig altid i fuld kontrol og kan starte opladningen med Clevers app – også hvis du har brug for at lade midt på dagen. Du kan også bruge appen til at indstille en personlig, ugentlig opladningsplan, der passer ind i din hverdag og arbejdstider, og som stadig sørger for, at du lader smartere.

 1. Vi belaster elnettet mindre

  Hvis vi alle lader vores biler, samtidig med at vi laver mad og vasker tøj, stiger belastningen på vores fælles elnet så meget, at det på kort sigt skal udbygges for milliarder. Med intelligent opladning hjælper vi med at tage toppen af belastningen. 

  Kilde

 2. Vi kører på mere vedvarende energi

  Den danske strøm kommer fra både vedvarende og ikke-vedvarende energikilder. I 2020 var den gennemsnitlige andel af vindenergi 25 % højere om natten end om dagen. Med intelligent opladning fylder vi bilernes batterier om natten, så vi kan køre på mere vedvarende energi om dagen. 

  Kilde

 3. Vi lader med billigere strøm

  Strømprisen stiger og falder hver time efter udbuddet og efterspørgslen. Når vi sover, er prisen ofte lav, fordi efterspørgslen er lav. Ved at flytte opladningen til om natten, får du oftere billigere strøm i dine batterier, hvis du har et variabelt strømprodukt hos dit elselskab.

Kør på nattens energi

Det batter, når vi flytter opladningen af tusindvis af biler til om natten. Sammen øger vi også chancen for, at du kører på strøm om dagen, der kommer fra nattens vind- og vandkraft.

Kilde

Derfor er der mere vedvarende strøm om natten

De danske vindmøller og solceller kan sjældent dække danskernes elforbrug - især ikke i dagtimerne. Derfor supplerer vi fx med kulkraft fra Tyskland eller vandkraft fra Norge. Det danske elmarked er indrettet sådan, at vi altid bruger strøm fra vedvarende energi først. Og fordi vindmøllerne også producerer strøm om natten som om dagen, betyder det, at der er mere vedvarende strøm i elnettet om natten, når energiforbruget er lavere.

I 2020 var den gennemsnitlige andel af vindenergi 25 % højere om natten end om dagen, så ved at flytte opladningen af danskernes biler til om natten, kan vindmøllerne i højere grad dække strømforbruget med vedvarende energi. Vi øger derfor også chancen for, at du kører på strøm om dagen, der kommer fra nattens vindenergi.

Kilde

Se filmen

Du er i fuld kontrol

Opladningen skal passe til dit liv - ikke omvendt. Derfor er du altid i fuld kontrol og kan starte opladningen, når det passer dig med Clevers app. Se hvordan i videoen.

Derfor er det billigere at lade om natten

Strømprisen stiger og falder i løbet af døgnet sammen med efterspørgslen. Strøm er oftest dyrest, når elforbruget er størst, fx om eftermiddagen og først på aftenen, hvor de fleste danskere kommer hjem fra arbejde og laver mad, gør rent og vasker tøj.

Men om natten er strømudbuddet stort, samtidig med at efterspørgslen er lav. Det gør strømprisen mere fordelagtig. Det betyder, at du årligt kan spare penge på elregningen for din husstand, hvis du har et variabelt strømprodukt hos dit elselskab, fordi den generelle elpris i gennemsnit er 20 % lavere mellem kl. 23:00-06:00 sammenlignet med den dyreste periode mellem kl. 17:00-20:00. 

Kilde 

Spørgsmål & svar

Hvad sker der, når jeg sætter kablet i bilen?

Når du sætter ladekablet i din bil, vil ladeboksen hente dagens opladningsplan fra Clevers system. Først vil boksens lysfelter blinke grønt, så orange, og til sidst lyse konstant blåt. 

Din bil vil kortvarigt vise, at den lader for så at stoppe igen. Det er for at sikre, at der er korrekt forbindelse mellem bil og ladeboks, når den intelligente opladning starter senere på aftenen.

Fra du sætter stikket i bilen, til ladeboksen lyser blåt, kan der gå op til 15 sekunder.

Kan jeg slå intelligent opladning fra?

Ja, du har tre muligheder for at ændre på intelligent opladning:

 1. Du kan indstille en ugentlig opladningsplan i Clevers app. Så kan du indstille, hvornår opladningen skal gå i gang på de enkelte dage. Det er smart, hvis du fx skal hente ungerne fra fodbold hver onsdag, eller du arbejder om natten et par gange om ugen.
 2. Hvis du blot har brug for at starte opladningen med det samme en gang imellem, kan du starte opladningen i Clevers app fra gang til gang, i stedet for at indstille opladningsplanen.
 3. Hvis du som udgangspunkt altid har brug for at lade bilen op om dagen, fx hvis du arbejder om natten, kan du i Clevers app slå intelligent opladning helt fra - men vi anbefaler, at du i stedet indstiller opladningsplanen, så den passer til dit kørselsbehov - også hvis det er i dagtimerne. På den måde får du glæde af kommende opdateringer af intelligent opladning.
Hvad er et variabelt strømprodukt, og hvorfor bør jeg vælge det?

Prisen på strøm skifter time for time. Og typisk er prisen lavere om natten end i dagtimerne.

Hvis du i dag har et strømprodukt, hvor du betaler en fast pris pr. kWh, uanset hvornår på døgnet du bruger strøm, betaler du typisk mere for strømmen, end hvis du har et strømprodukt med timebaserede priser.

Har du et variabelt strømprodukt, kan du med fordel vente med at starte opvaskemaskinen eller tørretumbleren ud på aftenen, hvor strømmen altså typisk er billigere. Det samme gør sig gældende for din elbil. 

Hvad hvis der sker et nødstilfælde, så man uventet skal bruge bilen før forventet?

Med Clevers app er du i fuld kontrol. Du kan altid starte opladning med det samme, hvis behovet opstår.
Hvis du plejer at lade din bil et par gange om ugen, anbefaler vi, at du tilslutter bilen til ladeboksen oftere - gerne hver dag eller hver anden dag. Så har du som udgangspunkt altid strøm på bilen, hvis et nødstilfælde skulle opstå. 

Kan alle få intelligent opladning?

Det er ikke alle vores kunder, der kan få intelligent opladning i denne omgang. Der er flere faktorer, der afgør, om du kan få intelligent opladning:

 1. Du skal have en Clever-ladeboks hjemme
  Det er kun, hvis du har en Clever-ladeboks hjemme, at du kan få intelligent opladning. Opladningen på vores offentlige ladenetværk er ikke intelligent styret, men optimeret efter at give flest muligt strøm på batteriet.

 2. Du skal have Clevers app
  Intelligent opladning styres via Clevers app. Derfor er det vigtigt, at du har vores app installeret og er logget ind med samme e-mailadresse, som dit abonnement er knyttet til hos os.

 3. Din bils system skal understøtte intelligent opladning
  Visse bilmodeller understøtter endnu ikke intelligent opladning. Hvis din bil er en af dem, behøver du ikke foretage dig noget. Vi sørger automatisk for, at du ikke får intelligent opladning. Vi er i løbende dialog med bilmærkerne, og hvis der kommer en software-opdatering til din bils system, der gør det muligt at benytte intelligent opladning, vender vi tilbage til dig. (Gælder i øjeblikket kun Jeep)

Intelligent opladning styres via din Clever-app

Med Clever-appen er du altid i fuld kontrol. I appen kan du indstille din ugentlige opladningsplan efter dit kørselsbehov. Du kan også starte opladningen fra gang til gang, eller slå intelligent opladning helt fra. 

Download Clever-appen til iPhone og Android