Clever forenkler abonnementer og erstatter hidtidigt energitillæg

Energikrisen har bidt sig fast i Europa, og der er behov for, at alle sparer på energien af hensyn til både samfundet og pengepungen. Derfor ensretter Clever nu abonnementerne og erstatter det hidtidige energitillæg med en forbrugsberegnet og variabel model, der belønner de kunder, der oplader med omtanke.

Vinteren er lige om hjørnet, og energikrisen i Europa har ikke udsigt til at blive løst foreløbigt. Flere af vores nabolande diskuterer rationering på energi, og herhjemme lyder opfordringen til alle, at man skal spare på energien.

Det betyder også, at der er brug for en langsigtet erstatning for Clevers hidtidige energitillæg, så man også fremover kan levere et godt produkt, der er fremtidssikret og giver kunderne overblik over økonomien i en krisetid. Clever har samtidig lyttet til sine kunder, der efterspørger en enkel og letgennemskuelig model, så man ved, hvad prisen bliver fremover i en tid, hvor elpriserne kan svinge meget.

Derfor indfører Clever fra 1. januar 2023 et nyt langtidssikret og forbrugsbaseret energitillæg, som belønner de kunder, der oplader med omtanke og holder forbruget nede. Samtidig forenkler selskabet abonnementstyperne fra den 1. april, så de reflekterer den elpris, Clever forventer at vende tilbage til.

I stedet for et fast energitillæg for alle, kommer det nye tillæg således til at følge udviklingen i strømprisen og kundernes månedlige kWh-forbrug, og prisen kan derfor ændre sig fra måned til måned. Energitillægget vil blive lagt oveni abonnementsprisen, og det beregnes månedsvist bagud baseret på kundens forbrug i den foregående måned. Tillægget træder i kraft, når elprisen i gennemsnit overstiger 2,25 kroner per kWh., og det bortfalder, når den gennemsnitlige elpris for måneden er under 2,25 kroner.

”Vi må desværre vænne os til, at mangel på energi og de deraf højere energipriser kommer til at være hverdag et godt stykke tid endnu. Mange familier og virksomheder mærker inflationen og energipriserne på pengepungen, og samtidig lyder opfordringen herhjemme, at alle skal spare på energien, hvor de kan. Derfor er der brug for et enkelt, gennemskueligt og langsigtet energitillæg, der skaber et økonomisk incitament til at oplade med omtanke,” siger Casper Kirketerp-Møller, der er direktør i Clever.

”Det nye energitillæg følger forbruget og belønner dem, der sparer på energien. Og når elpriserne falder til under 2,25 kr., så bortfalder energitillægget også automatisk. Det synes vi er en fair måde at betale for opladning midt i energikrise. Ud over det er alt som før. Som Clever-kunde har du stadig adgang til Danmarks stærkeste ladenetværk, og vi giver stadig markedets højeste tilbagebetaling, så hvis du lader, når det er billigst, så får du gevinsten.”

Sådan fungerer de nye abonnementer og det nye energitillæg

Fra 1. april indfører Clever en mere enkel abonnementsstruktur, hvor kunderne kan vælge imellem to forskellige abonnementer.

  • Clever Flatrate: abonnement til 799 kr. om måneden for en elbil, som giver adgang til opladning på Danmarks største ladenetværk og markedets højeste tilbagebetaling.
  • Clever Flatrate: abonnement til 449 kr. om måneden for en plug-in hybrid, som giver adgang til opladning på Danmarks største ladenetværk og markedets højeste tilbagebetaling.

Så længe energitillægget eksisterer, giver Clever også sine kunder mulighed for gratis at stille deres abonnement i bero. Har man en hjemmeladeboks, er det fortsat muligt at bruge Clever-ladeboksen hjemme, men man vil ikke få tilbagebetaling af ladeboksens forbrug.

Med de nye abonnementstyper og det forbrugsbaserede tillæg er der en direkte økonomisk gevinst ved at bruge intelligent opladning og lade på netværket, når elprisen er lav. Og du får stadig Danmarks højeste tilbagebetaling.

Eksempel:

Hvis du en måned lader for 220 kWh, og gennemsnitsprisen for strøm i den måned er 3,50 kr., så vil dit månedlige energitillæg udgøre den del af elprisen, der overstiger 2,25 kroner. I dette tilfælde vil det betyde, at dit månedlige energitillæg udgør 220 x (3,50-2,25) => 220 x 1,25 = 275 kr.

De 2,25 kr. er nemlig den del af strømprisen, der ligger som en del af dit grundabonnement. Det er også derfor, at energitillægget automatisk bortfalder, så snart den gennemsnitlige elpris kommer under 2,25 kroner på en måned. Energitillægget og er ens for alle, uanset om man har en elbil eller en plug-in hybrid.

Sådan kan du nedbringe dit forbrug

På den lange bane er løsningen på de høje energipriser mere grøn energi, for investeres der i rigelig sol og vind, vil det ikke længere være gas, der bestemmer energipriserne. Men på den korte bane er løsningen at spare på energien.

Derfor har Clever samlet et par sparetips til dig, der gerne vil spare på energien og pengepungen:

  • Lad intelligent: Hvis du har en hjemmeladeboks, så kan du med fordel lade din bil i de perioder, hvor strømmen er billigst. Hvis du lader derhjemme, tilbagebetaler Clever dig nemlig den gennemsnitlige elpris mellem kl. 23-06 hver måned. Med den nyeste version af intelligent opladning, som Clever ruller ud i de kommende måneder, vil du kunne lade endnu billigere, hvis der fx er billig strøm midt på dagen, og du har mulighed for at lade bilen der. Derved er der potentielt yderligere penge at spare på strømregningen.
  • Lad kortere, men oftere: Kan du nøjes med at lade din bil op til 80 pct., kan bilen opsamle bremseenergi fra begyndelsen af køreturen. De fleste ladestandere vil hurtigt lade din bil til 80 pct., og så vil ladningen fra 80 pct. og opefter tage lang tid, så hvis du kan, så planlæg opladningen af de sidste procenter til den tid på døgnet, hvor strømmen er billigst.
  • Lad bilen stå: Kan du klare hverdagens gøremål på cykel eller gåben, så lad bilen stå og giv energien til dem, der har endnu mere brug for den.