Hvordan forstår jeg min elregning fra Clever Power?

Når du er kunde i Clever Power, modtager du en elregning fra os hver måned. Vi oplever, at det særligt er specifikationen på side 2 eller 3, som kan forvirre, så den forklarer vi her.

Specifikationen kan indeholde op til tre dele

1. Dit samlede forbrug inkl. ladeboksens strømforbrug

Regning_del_1.png

 

2. Ladeboksens strømforbrug trukket fra det samlede forbrug.

Regning_del_2.png

 

 

3. Ladeboksens strømforbrug trukket fra din egenproduktion af strøm (fx via solceller).

Regning_del_3.png

 

 

Eksempel på en elregning fra Clever Power

Eksempel på elregning
Eksempel på elregning
Eksempel på elregning

Forstå elregningen – del for del

 

Forstå_1.png

 

1. Forfaldsdato
På denne dato skal din elregning være betalt. Har du tilmeldt regningen til Betalingsservice, sker det automatisk.

 

Forstå_2.png

 

 

2. Leveringsadresse
Vi skriver adressen, så du kan se, hvor strømmen er brugt. Det er smart, hvis du fx har et sommerhus, der også får strøm fra Clever Power.


Forstå_3.png

 

 

3. Periode
Her kan du se, hvilken periodes elforbrug du betaler for. Elprisen svinger fra time til time, så enhedsprisen er et gennemsnit af elprisen time for time i hele regningsperioden. Typisk er det den netop overståede måned. Har du skiftet til Clever Power midt i en måned, vil regningen være fra denne dato til slutningen af den næste hele måned.


Forstå_4.png

 

 

4. Clever Power
Her kan du se, hvor mange kWh du har brugt i alt, og hvor meget du skal betale for dem. Husk, at elprisen svinger fra time til time, så enhedsprisen er et gennemsnit af elprisen time for time i hele regningsperioden.

Forstå_5.png

 

 

5. Handelsomkost. – Energi Danmark

Her ser du den handelsomkostning, der er tilknyttet den kWh pris, du betaler hos os, og som vi viderefakturer fra vores balanceansvarlige, Energi Danmark. Hos andre elselskaber er handelsomkostningen ofte en skjult post i øreprisen, men vi vil gerne være så transparente med vores priser som overhovedet muligt. Bemærk, prisen stiger fra den 1. april 2023 til 1,54 øre/kWh inkl. moms.

 

Forstå_6.png

 

 

6. Clever Power abonnement
Du betaler et fast beløb hver måned for Clever Power. Ved skæve dage dividerer vi beløbet med 30 dage og ganger resultatet med det antal dage, som elregningen dækker. Derfor kan abonnementet på de elregninger, som har skæve datoer, have enten en højere eller mindre abonnementspris.

Forstå_7.png

 

 

7. Elafgift
Dette beløb går til staten, så det kan du ikke slippe for – med mindre du fx har varmepumpe, så du kan få nedsat elafgiften efter de første 4000 kWh/årligt.

 

Forstå_8.png

 

 

8. Transport og afgifter
Du betaler ikke kun for selve strømmen, du bruger, men også for transporten til forsyningsselskabet. Transporten kan have tidsdifferentierede tariffer, hvilket betyder, at priserne kan variere ud fra døgnet og årstiden. Pengene går bl.a. til, at elnettet bliver udbygget, og at de elkabler, der ligger i jorden og hænger i elmasterne, bliver vedligeholdt.

 

Forstå_9.png

 

 

9. Total
Dette er dit samlede elforbrug, inden vi har trukket ladeboksens forbrug fra. Det er altså ikke dette beløb, du skal betale.


Forstå_10.png

 

 

10. Netselskab (forsyningsselskab)
Det er netselskabet, som ejer din elmåler, og som vi modtager dit strømforbrug fra.

Forstå_11.png

 

 

11. Gennemsnitspris
Din elpris ændrer sig time for time døgnet rundt. Denne pris er derfor et gennemsnit af den strøm, du har brugt i løbet af døgnet + alle transport og afgifter. Vil du have en lavere elpris, kan du med fordel flytte dele af dit elforbrug til de billige timer.

 

Forstå_12.png

 

 

12. Modregning af Clever ladeboks forbrug fra elnettet

Her vises det samlede forbrug fra elnettet på ladeboksen, som vi modregner 1:1 med alle posteringer fra dit totalforbrug (punkt 9). Vi modregner ikke afgifter, der er relateret til elvarmen

 

Forstå_13.png

 

 

13. Modregning af Clever ladeboks forbrug fra egenproduktion

Den sidste del er til dig, som selv producerer strøm (fx via solceller). Den kommer kun med, hvis du har ladet din bil fra produktionsmåleren.

 

Forstå_14.png

 

 

14. Clever Power

Dit ladeboksforbrug modregner vi 1:1 fra din egenproduktion. Det inkluderer også handelsomkostningen (punkt 4).

 

Forstå_15.png

 

 

15. Clever Power+

Hvis du lader med din egenproduktion, betaler Clever dig en kWh pris ekskl. moms.

 

Forstå_16.png

 

 

16. Total inkl. moms

Dette beløb skal du betale denne måned. Ladeboksens strømforbrug er fratrukket beløbet, og du betaler altså kun for den strøm, du har brugt derudover.