Godt i gang med elbil

Fire elbilforudsigelser for 2024

Elbilerne bliver billigere, og de europæiske bilproducenter tager kampen op imod Kina. Det er blot nogle af de forudsigelser, som vi har til elbilmarkedet det kommende år. 

Læs med og se, hvad du som elbilist kan forvente af det nye år.

Familie oplader bil på Clever ladestander
Forudsigelse #1 

Elbilerne bliver billigere

Der er flere indikatorer, der peger på billigere elbiler. For elbilerne bliver mindre og dermed også billigere. Tidligere danske darlings, som fx Citroën C3 og Fiat Panda, bliver nemlig elektriske.

De får – traditionen tro, fristes man til at sige – selskab af billigere elbiler fra Kina. Samtidig har vi set større prisfald på lagerbiler i slutningen af 2023, som betyder, at du her i starten af året kan købe gode biler til 70-100.000 kr. mindre, end hvad de kostede for under et år siden. 

Samtidig kommer der nye typer batterier med færre sjældne og dyre materialer. Det gør, at vi vil se endnu billigere batterier og dermed billigere biler fremover.

Vidste du?

300.000 elbiler på vejene

Antallet af elbiler på de danske landeveje blev i 2023 mere end fordoblet og rundede ved årsskiftet 200.000.

Forventningerne er, at det tal vil stige med yderligere 100.000 i løbet af i år, så der til nytår kører 300.000 elbiler på rundt.

Kilde: De Danske Bilimportører
Forudsigelse #2

Europa tager kampen op mod Kina

Især kinesiske bilmærker har været hurtige til at lancere elbiler de seneste par år, mens europæerne har kørt i et lavere gear. Det ændrer sig nu.   

Det virker nemlig til, at de europæiske bilmærker er vågnet fra deres Tornerose-søvn. De er kommet i tanke om, hvad det er, vi europæere kan lide og har købt indtil nu. Det betyder, at vi nu begynder at se nogle virkelig interessante biler fra de bilmærker, vi danskere har haft tiltro til i årtier, som fx Volkswagens ID.7 og Renaults nye 5’er.

Så hvis man vil købe europæisk, bliver der rigere mulighed for det fremover.

Forudsigelse #3

Gamle myter møder ny modstand

Det er besværligt at køre elbil!

Man kan ikke køre lange distancer i en elbil!

Og de bryder i brand hvert fjerde minut!

Ja, myterne findes stadig i starten af 2024, men de er i fuld gang med at blive punkteret én gang for alle.   

Vi er så at sige på vej ud af den mørke middelalder, hvad angår opfattelsen af elbiler. For de gamle myter og halvbagte sandheder bliver færre, efterhånden som hundredtusindvis af danske elbilister nu kan fortælle naboen, kollegaen og den stædige svoger om deres oplevelser med elbilen.

Vidste du?

Hver femte dansker privatleaser

2023 slog rekord for privatleasing af biler, og her var elbiler også godt repræsenteret i statistikkerne.

Faktisk blev næsten hver femte nye bil privatleaset sidste år, hvilket var en stigning på hele 43% sammenlignet med 2022.

Kilde: Mobilsiden
Forudsigelse #4

Massive investeringer i nye lademuligheder

I november var der cirka 16.520 offentlig tilgængelige ladepunkter i Danmark. Det er en stigning på 90% i forhold til november 2022, og den udvikling vil formentlig kun fortsætte i 2024. 

Rundt om i Europa oplever man stadig, at folk tøver med at køre elbil på grund af hullede landkort, når det kommer til lademuligheder. Det problem har vi ikke i Danmark. Og det kommer vi heller ikke til at opleve, når der de kommende år kommer markant flere nye elbiler på landevejene.

For ladeoperatørerne investerer lige nu milliarder af kroner i tusindvis af nye lademuligheder og nye lynladestationer over hele landet.

Så uanset om du allerede er elbilveteran eller bliver nyslået elbilist, vil du have rig mulighed for at lade der, hvor du har brug for det – nu og fremover.

Måske er du også interesseret i