Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg lader hjemme og ude?

Opladning hjemme

 1. Lær din bil og ladeboksen at kende: Mange oplever, at deres nye elbil er både kvikkere og giver en mere flydende kørsel end den gamle. Du vil sikkert også opdage, at hård blæst og meget koldt vejr har indflydelse på rækkevidden. Brug lidt tid på at blive bekendt med bilens rækkevidde, ladeboksen og nyd din nye hverdag, hvor du vågner op til et fuldt batteri på bilen.
 2. Lad om natten: De fleste bilmodeller giver dig mulighed for at indstille opladningen til aften- og nattetimerne. Så minimerer du risikoen for, at sikringerne går, fordi du overbelaster din boligs strømkapacitet i den tid jeres elforbrug er på sit højeste pga. madlavning, tøjvask osv.
  Når du lader om natten, hjælper du desuden med at udnytte noget af den overskydende strøm fra vedvarende energikilder, som vi producerer i Danmark.
  Med intelligent opladning udskyder ladeboksen selv opladningen til ud på aftenen, når det er smartere at lade bilen.
 3. Varm op før du kører: Undgå besværet med at fjerne frost fra vinduerne og nyd at kunne sætte dig ind i en dejlig varm bil på de kolde vintermorgener. Fem minutter før afgang sætter du bilen til at varme kabinen op, mens den stadig er tilsluttet ladeboksen. Sådan sparer du også på strømmen på batteriet, der ellers ville gå til at varme bilen op, mens du kører.
 4. Husk at tilmelde dig Betalingsservice: Når du tilmelder dig Betalingsservice, kører dine betalinger helt af sig selv. Og har du abonnement, får du automatisk tilbagebetalt dit forbrug til opladning af bilen hvert kvartal. Så slipper du for besværet og kan bruge tiden på det, der er vigtigt for dig.

Opladning ude

 1. Køb et ladekabel: Du skal have et løst ladekabel i bilen, når du skal lade på langt størstedelen af det offentlige ladenetværk. Hvis der ikke følger et ladekabel med i din nye bil, kan du købe et hos Clever.
 2. Tjek bilens rækkevidde: Vær opmærksom på, at din bils rækkevidde oftest er længere ved bykørsel end ved høje hastigheder på motorvejen. Efterhånden som du lærer din nye bil bedre at kende, ved du om det bliver nødvendigt at planlægge en opladning undervejs – se også vores kort, hvor du kan finde nærmeste ladestander.
 3. Brug Clevers app: Med Clever-appen i lommen ved du altid, hvor du kan lade din bil, når du er ude. Du kan både finde nærmeste ladepunkt, og se om det er ledigt og klar til dig. Du finder den i Apple App Store og Google Play.
 4. Vis omtanke: Husk at vise omtanke for andre med elbil, når du lader på det offentlige ladenetværk. Hold så vidt muligt kun ved en lader, når du rent faktisk lader. Pladsen er ikke til parkering. På den måde hjælper vi hinanden til at komme nemt og hurtigere videre.
 5. Udnyt ladepauserne: Hvis bilen skal lade undervejs på en længere køretur, så brug pausen på dig selv og dem, du er på tur med. Med en bog i handskerummet og en bold til ungerne i bagagerummet kan I gøre ventetiden til en hyggelig oplevelse for alle.