Hvordan fungerer tilbagebetalingen?

Har du en ladeboks fra Clever hjemme, får du tilbagebetalt strømforbruget brugt på opladning efter den gældende tilbagebetalingssats.

Vi kalder det tilbagebetaling, fordi du i første omgang selv betaler for ladeboksens strømforbrug over din elregning.

 

Herunder kan du få svar på de oftest stillede spørgsmål omkring tilbagebetaling:

 • Hvordan får jeg tilbagebetalingen fra Clever?
 • Hvornår får jeg tilbagebetalingen for denne måned?
 • Hvordan udregner Clever tilbagebetalingssatsen?
 • Hvordan udregner Clever min tilbagebetaling?
 • Hvorfor matcher min tilbagebetaling ikke min elregning?
 • Skift til Clever Power og slip for tilbagebetaling

Hvordan får jeg tilbagebetalingen fra Clever?

Du får tilbagebetaling ved at tilmelde din aftale med Clever til Betalingsservice - så klarer vi resten.

Hvis du er privatkunde, fratrækker vi tilbagebetalingen i din månedlige abonnementspris. Derfor vil din betaling til Clever se forskellig ud på din Betalingsservice-oversigt måned for måned.

Hvis du er kunde med firmabetalt abonnement, skal du blot tilmelde dig Betalingsservice. Så sørger vi for, at du modtager din tilbagebetaling via Betalingsservice hver måned.

Få hjælp til at tilmelde dig Betalingsservice her.

Tip! Betaler du din elregning aconto, kan det være en fordel at bede dit elselskab om hjælp med at ændre din aftale, så du undgår efterregninger.

Bemærk: Vi bruger ikke ordene "refusion" eller "refundering", fordi vi tilbagebetaler dig hele forbruget (efter vores tilbagebetalingssats), ikke kun afgifterne.


Hvornår får jeg tilbagebetalingen for denne måned?

Tilbagebetalingen er en måned forskudt. Derfor vil tilbagebetalingen for fx maj måned være en del af din Betalingsservice-oversigt for juli måned.

Vi kan nemlig først udregne din tilbagebetaling, når måneden er overstået. Det tager cirka 10 dage at udregne tilbagebetalingerne for alle vores kunder. Herefter sender vi din tilbagebetaling og abonnementsbetaling til Betalingsservice. De sender din Betalingsservice-oversigt til dig i slutningen af måneden – altså cirka en måned forskudt.


Hvordan udregner Clever tilbagebetalingssatsen?

Så snart en måned er slut, udregner vi et gennemsnit af elprisen i tidsrummet kl. 23-06 i den pågældende måned. Oven i det lægger vi omkostningsposter, afgifter* og tariffer, som løbende fastsættes af Energistyrelsen, Energinet og elmarkedet generelt. Det udgør den samlede elpris.

*Har du elvarme (fx jordvarme, elradiatorer eller varmepumpe) eller egenproduktion af strøm (fx solceller eller egen vindmølle) eller begge dele inkluderer din tilbagebetaling ikke elafgift.


Hvordan udregner Clever min tilbagebetaling?

Når en måned er slut, fjernaflæser vi det antal kWh (kilowatttimer), som ladeboksen har brugt på opladning den måned.

Vi udregner din tilbagebetaling ved at gange antallet af kWh med tilbagebetalingssatsen for måneden. Du kan se den nyeste tilbagebetalingssats her

Du får også tilbagebetaling, hvis du har solceller, elvarme eller lignende, men din tilbagebetaling inkluderer ikke elafgift.


Hvorfor matcher min tilbagebetaling ikke min elregning?

Når du får en elbil, vil du typisk fordoble din husstands elforbrug. Derfor kan det være en god idé at se på din elaftale. Der kan nemlig være penge at spare.

Vores tilbagebetalingssats er nemlig udregnet efter elprisen i tidsrummet kl. 23-06, hvor prisen typisk er lavere.

Har du derimod et strømprodukt med fast pris døgnet rundt, kan du opleve, at vores tilbagebetaling ikke matcher dine faktiske udgifter, fordi du ikke får gavn af de lavere natpriser.

Derfor anbefaler vi, at du vælger et strømprodukt med variable priser. Lader du, når strømmen er billigst, kan du nemlig ende med et overskud, når du får din tilbagebetaling.

 

Hvad kan du selv gøre for at påvirke din elregning positivt?

Tilbagebetalingssatsen er udregnet som et gennemsnit af elprisen i tidsrummet kl. 23-06 i den måned. Du kan dog selv gøre følgende for at nedbringe din elregning, hvis elpriserne i en periode viser høje udsving:

 1. Skift til et variabelt strømprodukt
  Med et variabelt strømprodukt, der følger elprisen hen over døgnet, kan det give dig et overskud, når du får tilbagebetaling.
 2. Lad om natten - eller når det er billigst
  Elnettet er mindst belastet om natten, og derfor er strømmen ofte både mere vedvarende og billigere her. Men det kan svinge meget. Så hold øje med strømpriserne, og lad din bil, når prisen er lavest.
 3. Intelligent opladning
  Har du en ladeboks fra Clever installeret derhjemme, kan du benytte dig af intelligent opladning. Intelligent opladning monitorerer elnettet og sørger for, at din bil lader lige dér, hvor der er det laveste CO2-aftryk pr. kWh tilgængelig – og undgår samtidig de timer, hvor elprisen er ekstraordinært høj. Læs mere her.

Skift til Clever Power og slip for tilbagebetaling

Clever er også et elselskab. Og kombinerer du dit opladningsabonnement med vores strømprodukt, Clever Power, kan du slippe for tilbagebetalingen og i stedet få modregnet ladeboksens strømforbrug, der kommer fra elnettet 1:1.

Læs om Clever Power