Variabelt energitillæg

Europa er i en energikrise med historisk høje elpriser. Derfor har vi i Clever arbejdet intenst for at komme med en langsigtet prismodel, der afspejler den virkelighed, vi nu står i. Det er en model med et nyt energitillæg, der belønner opladning med omtanke og en ensretning af vores priser.

Info fra Clever

Hvad er det nye energitillæg?

Det nuværende energitillæg erstattes d. 1. januar 2023 af et variabelt energitillæg som følger strømprisen.
For leasede firmabiler tager vi i stedet udgangspunkt i et gennemsnitsforbrug, og dermed vil alle elbiler få samme energitillæg og alle plugin-hybridbiler ligeledes få samme energitillæg, afhængigt af den gns. indkøbspris over en tremåneders periode. En model der minder om det tidligere energitillæg - men nu varierer det automatisk i takt med udviklingen på indkøbsprisen på strøm.
Her på siden kan du se eksempler på energitillægget, blive klogere på baggrunden og finde svar på de oftest stillede spørgsmål.

Siden er sidst opdateret 2. november 2022 kl. 10:17

For leasede firmabiler - dvs. medarbejdere med et Clever Complete abonnement - beregnes energitillægget lidt anderledes end for private abonnementskunder. For overskuelighedens skyld, tager vi udgangspunkt i et gennemsnitsforbrug for henholdsvis elbiler og plugin-hybridbiler. Dermed er der kun to energitillæg at forholde sig til hver måned. Energitillægget vil tage højde for de svingende strømpriser, og derfor vil det variere i takt med indkøbsprisens udvikling.
Energitillægget for leasingbiler udregnes med baggrund i et gennemsnitsforbrug på 500 kWh/md. for en elbil og 250 kWh/md. for en plugin-hybridbil.
Da energitillægget er indført på baggrund af ekstraordinært høje elpriser, har vi i Clever besluttet, at du kun skal betale et energitillæg, hvis gns. af indkøbsprisen over en tremåneders periode, overstiger 0,71 kr./kWh ekskl. moms. Hvis gns. indkøbsprisen i en tremåneders periode derimod er under 0,71 kr./kWh ekskl. moms, frafalder energitillægget.
Hvis I har Clever Unlimited eller Clever All-in-One-abonnement, kan I læse mere her.

FAQ - Variabelt energitillæg

Hvad betyder det variable energitillæg for mig?

For kunder med et Complete-abonnement indfører vi et energitillæg (pr. 1 januar 2023), der tager højde for de svingende elpriser, og derfor vil det variere i takt med elprisens udvikling. I stedet for at basere sig på firmabilsbrugerens kWh forbrug, baseres det på et gennemsnitsforbrug på 500 kWh/md. for en elbil og 250 kWh/md. for en plugin-hybridbil. Dermed er der løbende kun to energitillæg at forholde sig til – ét for elbiler og ét for plug-in hybridbiler.

Hvorfor de 0,71 kr./kWh?

Før havde vi en anden udregning, af denne sats, men efter rigtig mange input fra vores kunder, præciserer vi udregningen og gør det nemmere for dig at se, hvordan det variable energitillæg beregnes. Fremover skal du nemlig kun forholde dig til indkøbsprisen på el. Med andre ord; de 0,71 kr./kWh er den rene indkøbspris uden tariffer og elafgift.

Det er vigtigt at understrege, at indkøbsprisen på 0,71 kr./kWh har været en del af grundsatsen for energitillægget fra starten. Vi har sat grænsen ved 0,71 kr./kWh, fordi vi har skruet vores opladningsabonnementer sammen, så de kan bære en indkøbspris i det leje.

Præciseringen skal hjælpe med at gøre energitillægget meget nemmere at forstå på tre måder: 

 1. Du skal kun forholde dig til ét tal i stedet for tre
 2. Energitillæggets størrelse er den samme med og uden tariffer og elafgift
 3. Du får nemmere ved at forudsige, hvornår energitillægget frafalder

Den eneste forskel på før og efter præciseringen er, at indkøbsprisen nu står alene uden støjende tariffer og afgifter omkring sig.

Ved at ændre til de 0,71 kr./kWh, ændrer det størrelsen på energitillægget?

Nej, ændringen har ikke indvirkning på størrelsen af det samlede energitillæg.

Selve energitillægget er derfor præcis det samme, men det er bare meget nemmere for dig at forholde dig til, fordi du ikke skal holde øje med, hvad elafgiften og tarifferne er - eller ændrer sig til.

Hvorfor de 500/250 kWh/md.?

Det fastlagte kWh forbrug er et gennemsnitsforbrug for elbil på 500 kWh/md. og 250 kWh/md. for plugin-hybridbil. Det betyder, at det variable energitillæg ikke er afhængig af det faktiske kWh forbrug.

Har energitillæg og tilbagebetaling noget med hinanden at gøre?

Nej, det har det ikke.

Vi får rigtig mange henvendelser fra vores kunder, som spørger hvordan energitillægget og tilbagebetalingen hænger sammen.

Det korte svar er: De to har intet med hinanden at gøre.

Vi er kede af, at vi ikke har været klare nok i spyttet. For selvfølgelig fortsætter din tilbagebetaling af Clever-ladeboksens forbrug brugt på opladning fuldstændig som før. Tilbagebetalingssatsen er altså stadig et gennemsnit af elprisen i tidsrummet 23-06. Det vil sige, du får landets højeste tilbagebetaling - helt som du plejer

Faktisk er alle dine abonnementsfordele, som du kender dem:

 • Fuld adgang til opladning på Danmarks største ladenetværk
 • Intelligent opladning hjemme - også hvis du sætter i bero
 • Tilbagebetaling af ladeboksens forbrug
 • Lynhurtige ladestationer rundt om i Danmark - og mange flere på vej

Stigningerne rammer alle

Andre udbydere er også ramt

Elpriserne rammer bredt i markedet, som I kan se på grafen herunder. Vi har lavet nogle priseksempler, så I kan regne på, hvilken ladeløsning, der bedst kan betale sig for jer.

Der er flere grunde til, at vi ensretter vores abonnementspriser. Først og fremmest skal det være let og simpelt at være kunde i Clever - og det skal vores produkter afspejle.
Dernæst ønsker vi ikke at skelne mellem vores kunder, så uanset om du køber dit Clever-abonnement hos din bilforhandler eller på clever.dk, er abonnementsprisen den samme. I den forbindelse er prisen også den samme, om du har en ladeboks hjemme eller ej. Det skyldes, at mange af vores kunder, der ikke har en ladeboks, bruger ladenetværket på tidspunkter af døgnet, hvor strømmen ikke er billig. Sammenlignet med vores kunder, der har en ladeboks derhjemme, så lader de bilen vha. intelligent opladning, mens strømmen er billig.
Endeligt forventes elpriserne at stige yderligere, og det er vores nye abonnementspris bedre rustet til. Så alt i alt ønsker vi med vores ensretning af priser at gøre priserne fair for flest mulige og skabe et simpelt produktunivers, der er til at forstå.
Du kan se de nye priser herunder:

I marts lå elprisen i gennemsnit på 3,70 kr. – i august ligger den nu over 5 kr.

Alle prognoser varsler yderligere stigninger, så den gennemsnitlige kWh-pris rammer over 8 kr. i løbet af den kommende vinter. En udvikling, der tydeligvis går i den forkerte retning.  

Kilder
Historiske priser: Nordpool
Fremtidige elpriser (forwardpriser): Energi Danmark 26. august 2022 

Få svar på dine spørgsmål

Hvorfor stiger elprisen?

Energitillægget skyldes de høje elpriser. Men hvorfor stiger de? Det har vi spurgt Jack Kristensen, Funktionschef og energiekspert i Andel Energi, om.

Se videoen, hvor han fortæller om baggrunden for de høje elpriser og spår om fremtidsudsigterne på energimarkedet.

Clever Complete, Clever Complete Network, Clever All-in-One & Clever All-in-One Network

 • Elbiler: 632 kr./md. ekskl. moms 
 • Plugin-hybridbiler: 360 kr./md. ekskl. moms 

 

Clever Unlimited & Clever Unlimited Network

 • Elbiler: 552 kr./md. ekskl. moms 
 • Plugin-hybridbiler: 312 kr./md. ekskl. moms 

 

Clever Mini

 • 80 kr./md. eksl. moms

 1. Fortsæt med variabelt energitillæg

  Til jer, der ønsker fuld frihed.
  Behold abonnementet, adgang til Clevers store ladenetværk og fortsæt med nuværende tilbagebetalingsordning, hvis der er ladeboks hjemme.

  I betaler abonnementsprisen + variabelt energitillæg, som vil fremgå separat på regningen hver måned.

 2. Stil gratis i bero

  Til jer, der vil holde en pause.
  I perioden med energitillæg kan I stille abonnementet i bero for 0 kr. (normalpris 124 kr./md.).

  Hvis der er en ladeboks hjemme, kan brugeren fortsat bruge den under berostillelsen, men får ikke tilbagebetaling af forbruget. Vi konverterer ladebrikken til Clever Go, så brugeren kan lade på vores ladenetværk og betale efter forbrug.
  Stil gratis i bero her.

Brug for råd og vejledning?

Vi sidder klar med svar på det meste. Vi kan også hjælpe jer med at skifte abonnement eller sætte det i bero. Ring 63 21 25 25 mandag-fredag kl. 08:30-15:30 eller skriv til erhverv@clever.dk

Få flere svar i vores FAQ

Vi har samlet de oftest stillede spørgsmål til energitillægget - og andre Clever-relaterede emner - i vores FAQ, som du finder her.