Tjek de lokale regler for elbiler

Alle hader at få en ’venlig’ hilsen fra p-vagten i forruden. Derfor er det vigtigt, at du tjekker gældende, lokale p-regler, når du parkerer din elbil.

P-reglerne for elbiler skifter nemlig fra kommune til kommune, og det er ærgerligt at få en bøde, fordi du ikke har været opmærksom på, at der kan gælde andre regler, end du er vant til. Det samme gælder ved de forskellige partnere Clever har opsat ladestandere hos (fx supermarkederne), hvor reglerne også er forskellige ved forskellige butikker.

Tidligere har der været gratis parkering for elbiler mange steder, og det har skabt en del forvirring, da mange tror, at elbiler fortsat parkerer gratis overalt. Det gør de ikke. Elbiler skal, ligesom alle andre biler, overholde gældende, lokale p-regler. Det vil sige, at du både skal huske at stille uret, overholde tidsbegrænsninger og betale i betalingszonerne. Og det gælder også på de p-pladser, der er forbeholdt elbiler og de p-pladser, der er placeret ved en af Clevers ladestandere.

Hos Clever ville vi selvfølgelig meget gerne kunne tilbyde gratis parkering ved vores ladestandere, men da vores ladestandere er placeret på offentlig vej eller privat grund, har vi ikke ejerskab over p-pladsen ved ladestanderen, og derfor skal reglerne for betaling og tidsbegrænsning for parkeringen overholdes også selvom man er i gang med at lade op.

Der gælder samme regler for plug-in-hybridbiler som for elbiler.

Så husk at tjekke p-reglerne i området, inden du parkerer, så du slipper for bøder.