Rækkevidde og ladetid

Batterierne i en elbil er lithium-ion-batterier. Det er den samme batteritype, der sidder i bærbare computere og mobiltelefoner. Det betyder, at batterierne er sikre, langtidsholdbare og hurtige at lade.

Batteriets størrelse afgør hvor langt du kan køre på en fuld opladning. Batteristørrelserne varierer fra ca. 20 og op til 100 kWh. En tommelfingerregel siger, at man kan køre ca. 5-6 km pr. kWh Men ligesom med benzin- og dieselbiler påvirker kørestil, hastighed samt vind- og vejrforhold naturligvis rækkevidden.

Typisk vil du som ejer af en elbil oplade din bil hjemme hos dig selv om natten via en ladeboks så du næste morgen kan sætte dig ind i en fuldt opladt bil. Men du kan også få installeret en ladeboks på din arbejdsplads, eller hvor du ellers måtte ønske det.

Danmarks hurtigste ladenetværk

Desuden kan du via Clever få adgang til Danmarks hurtigste ladenetværk. På en 50 kW ladestander tager det ikke mere end 20-30 minutter at oplade en elbil til 80-120 km kørsel. Vores 50 kW ladestandere står typisk langs motorvejsnettet og ved en række supermarkeder. Og med vores app kan du altid finde den nærmeste lademulighed.

;