Leasing af elbil

 

Sådan får du en federe oplevelse med din firmabil

Flere og flere virksomheder vil gerne gå foran med en grøn bilpolitik, der betyder at du som medarbejder får muligheden for at lease en bil, der kan køre på el. Oftest er det en hybridbil, det vil sige den har to motorer, en til benzin og en til el. Det kan være et svært skifte, hvis du aldrig før har ejet en hybridbil og måske især virker det med opladningen som spild af tid. For kan du ikke bare kører på benzinmotoren?

Og jo, det kan du sagtens, men det er lidt ligesom at gå i biografen for at se en 3D film, men så ikke tage brillerne på. Din nye bil bliver så meget federe, når du har strøm på elmotoren. Lige pludselige kan den accelerer fra 0-100 km/t med den hastighed fabrikken lovede, så bliver det sjovt at holde for rødt ved siden af de gamle, tunge dieselbiler, og for hver kilometer du kører på el, gør du forskel for miljøet.

Oplad din bil

Vi har to forskellige løsninger til dig, der leaser en elbil som firmabil. Fælles for dem begge at din arbejdsgiver afholder alle udgifter, præcis som ved dit brændstofkort. Hvis du vælger en løsning med hjemmeladeboksen, så refunderer vi dit forbrug af strøm direkte til din konto, så du ikke skal tænke i udgiftsbilag eller andet.

Fravælger du hjemmeladeboksen, har du stadig adgang til Clevers enorme ladenetværk og vil aldrig være mere end cirka 24 km fra nærmeste lader, se alle punkterne her.

 
 
 

Opladning

80% af opladningen af din elbil foregår typisk hjemme, for her står bilen stille i længst tid. Du lader bilen på en ladeboks, der er monteret på din husmur eller i din garage, som bliver opsat af en af Clevers elektrikere og lever op til alle sikkerhedskrav. Han viser dig desuden, hvordan ladeboksen virker, før han kører igen.

Lader du ude på Clevers ladenetværk, finder du nærmeste ledige ladestander via vores app. Du får et kabel med i din Complete aftale med os, som du tilslutte ladestanderen, præcis som du ville lade din telefon eller computer, svære er det ikke.

Fordi hvis du har elbil eller plug-in hybridbil som firmabil, skal du have installeret en ladeboks for at SKAT vil godkende refusion af dine udgifter. 

Det er desuden 60% hurtigere at oplade elbilen i ladeboksen end via en stikkontakt. Ladeboksen vil lade med 16 ampere mod 10 ampere ved opladning i stikkontakt. Og hvis der er andet sat til den stikkontakt, du lader bilen ved, så falder ladehastigheden yderligere. Det sker ikke på ladeboksen.

Sikkerhedsstyrelsen anbefaler, at man ikke bruger almindelige stikkontakter til at lade sin elbil, da installationerne ikke er dimensioneret til langvarige høje belastninger.

Installation af ladeboks kræver, at du har adgang til privat parkeringsplads og har egen eltavle, derfor kan næsten alle der ikke bor i lejlighed få en hjemmeladeboks.

Hvis du gerne vil have en ladeboks installeret derhjemme, vil den enten være en standardinstallation eller en specialinstallation. De fleste almindelige husstande kan få en standardinstallation. Det eneste det kræver er, at ladeboksen kan sættes op i stueplan eller kælder og på den bygning, hvor din eltavle sidder. Altså, at vi hverken skal ud med lift eller gravemaskiner.

Du kan læse mere detaljeret om installationen af ladeboksen her.

Hvor hurtigt dit batteri igen er på 100% afhænger naturligvis af størrelsen på det. Et gennemsnitsstørrelse batteri på en plug-in hybridbil tager et par timer at lade fuldt op hjemme på din ladeboks, men du vil også typisk lade den, mens du sover. Lader du bilen på ladenetværket er hastigheden noget højere fordi ladestanderne kan trække mere strøm end et almindelig hus.

Vi har mere end 800 ladepunkter i Danmark. Du kan se et kort over vores ladenetværk her eller downloade vores app.

Økonomi og sikkerhed

Vores ladebokse bliver altid installeret af specialuddannede elektrikere og er fuldstændigt sikre at lade på. Ladeboksen er installeret med en kabelføring der overholder retningslinjerne i stærkstrømsbekendtgørelsen, således at den ikke belaster elsystemet, og den påvirker dermed heller ikke dine øvrige sikringer.

Med Clever Complete betaler din virksomhed et fast månedligt beløb for strøm om måneden, det dækker hele dit forbrug på bilen. De udgifter du har ved at lade bilen hjemme på din ladeboks refunderer Clever til din konto en gang i kvartalet. 

 
 

Har du flere spørgsmål om opladning af elbiler eller installation af ladeboks? Besøg vores FAQ her.

Hvis du er ansvarlig for leasing i din virksomhed, kan du ringe til Clever på  82 30 30 30 og høre mere om jeres muligheder.

 
;