Hvad koster det at eje en elbil?

Når man står overfor beslutningen om at købe en elbil, vil mange gerne kende økonomien på forhånd. Og det er, ligesom alm. biler, ikke helt let at regne ud. For man skal gætte sig til noget, der sker i fremtiden.

Det er specielt svært, fordi man skal kende gensalgsværdien af bilen. Og den kender man først den dag, man skal sælge sin brugte elbil. Elbiler er blevet delvist afgiftspålagt pr. 1.1. 2016, hvilket også gør gensalgsværdien sværere at regne ud.

Hvis du vil lave en beregning af, om det kan betale sig at skifte til en elbil, så er der flere faktorer, du skal se på:

Det er ofte billigere at forsikre en elbil end en konventionel bil. Forsikringsprisen afhænger af, hvilket forsikringsselskab, du bruger. Udgifterne til service og reparationer er som tommelfingerregel billigere ved elbiler, da de ikke har kobling, udstødning, partikelfiltre, olie m.m. der skal skiftes og derfor spares der på vedligeholdelsesudgifterne.

Den grønne ejerafgift på elbiler er sat til 620 kr. pr. år.skats hjemmeside kan du se, hvor meget afgift, der pålægges de forskellige biler.

På brændstofsiden er der selv med dagens lave priser på diesel og benzin, stadig noget at spare pr. kørt km. En kørt kilometer i en VW High up benzin koster ved 10 kr. pr. liter benzin ca. 42 øre. En kørt kilometer i en e-up! koster ca. 28 øre. Her sparer du altså ca. 14 øre pr. km. *  

Har du CLEVER Unlimited eller CLEVER All-in-One, kan der være endnu mere at spare, da du med disse to produkter har ubegrænset opladning af din elbil til en fast månedlige pris.

Se priser og muligheder i webshoppen

Vi kan anbefale dig at bruge FDM’s beregner, hvis du vil lave en sammenligning mellem en elbil og en almindelig bil.

*Beregning.
  • Vi er gået ud fra at VW style up! kører 24 km/l – det er normtallet oplyst af VW
  • Vi er gået ud fra at VW e-up! bruger 117 Wh/km – det er normtallet oplyst af VW.
  • Vi går ud fra at du oplader til 2,20 pr. kWh., som er den pris du typisk kan få el til. Du kan finde den helt aktuelle pris på Elpris

CLEVER Unlimited

Hvis du vælger CLEVER Unlimited til din nye bil, bliver beregning en anden. Med CLEVER Unlimited har du ubegrænset opladning til en fast månedlig pris, og dermed bliver km-prisen meget lav, hvis du kører mange km om året. Læs mere om CLEVER Unlimited, hvordan du får det til din nye bil.

Du kan også læse om Esben Lunde, som har valgt CLEVER Unlimited til sin Passat GTE plug-in hybrid.

;